Navijači Bayerna traže da Hasan Salihamidžić napusti klub!

Krenula peticija

Navijači Bayerna traže da Hasan Salihamidžić napusti klub!

E. Škorić

Nakon zahtjeva Hansija Flicka za raskidom ugovora, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić sada je pod sve većim pritiskom. Navijači Bayerna sada su pokrenuli peticiju za njegovo otpuštanje.

Bayern je prošle sezone pokorio i Njemačku i Evropu, no u ovoj sezoni situacija nije baš tako idealna. Bavaraci su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a, mada su i dalje na korak od osvajanja titule u Bundesligi. Ranije je bilo dosta nesuglasica između Salihamidžića i Flicka, da bi trener njemačkog velikana nakon utakmice s Wolfsburgom u subotu jasno poručio da na ljeto želi da napusti klub.

Flick ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine, a klub je nakon njegove izjave da odlazi na ljeto, uputio saopćenje za javnost s porukom da će se razgovarati s trenerom i da nije plan da se prekine saradnja na kraju sezone.

Navijači Bayerna smatraju da je Salihamidžić jedan od krivaca i potpisana je peticija za njegovo otpuštanje iz kluba.

"Kao navijači, članovi, navijački klubovi i navijači kluba, smatramo neprihvatljivim kako se postupa s najboljim svjetskim trenerom! Preuzeo je mjesto glavnog trenera u teškoj situaciji i izvukao maksimum iz momčadi (6 trofeja) ", obrazlažu inicijatori inicijativu o smjeni popularnog Brace.

Od odgovornih zahtijevaju da se klub ne rastane s trenerom, već sa sportskim direktorom. "Željeli bismo da Hasan Salihamidžić najavi hitnu ostavku na mjesto sportskog direktora", kaže se u peticiji:

Oglasi

"U suprotnom, pozvali bismo nadzorni odbor FC Bayern München AG da ga smijeni iz ureda i makne iz uprave. Do ponedjeljka u podne (13 sati) peticija je već pronašla 7400 potpisa, a cilj je skupiti ih 7500".

Kako je izvijestio njemački Sport1, Flick je čak spreman da odbije poziv Njemačkog nogometnog saveza i preuzimanje reprezentacije, te da nastavi s Bayernom samo u slučaju da Salihamidžić bude razriješen dužnosti u klubu.

Uli Hoeness je taj koji je uz Salihamidžića, ali navodi se da je većina članova Upravnog odbora Bayerna više uz Flicka i spremno je otpustiti bivšeg nogoemtaša njemačkog velikana kako bi se zadržao uspješni trener.

U julu 2017. godine je Salihamidžić promovisan u novog sportskog direktora bavarskog giganta. On je sa Bayernom kao igrač bio prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Davao sam sve na svakom treningu i na svakoj utakmici. Tačno tako ću popuniti mjesto sportskog direktora. Oduševljen sam”, kazao je Salihamidžić tada i pod njegovom palicom je Bayern zaista radio sjajne stvari, dovodio vrhunske igrače, proizvodio kvalitetne nogometaše i osvajao trofeje, no puklo je ove sezone zbog jako lošeg odnosa između njega i Flicka.

Salihamidžić (40) je u Bayernu igrao od 1998. do 2007. godine, nastupio je 234 puta u Bundesligi postigavši 31 pogodak te je osvojio 11 trofeja – šest puta Bundesligu, četiri puta Kup Njemačke i jednom Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
Ko ga ****, to je i zaslužio
2 11
jaskooo
Flickovo je da trenira ekipu i priprema. Ali to mu je malo,smeta mu ,sto mu netko sa stranim prezimenom ima sta za reći. Zato i želi da ide.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi