Zbog obećanja Salihamidžića velika nada evropskog ngometa stiže na ljeto u Bayern!

Pao je dogovor

Zbog obećanja Salihamidžića velika nada evropskog ngometa stiže na ljeto u Bayern!

E. Škorić

Eduardo Camavinga jedna je od glavnih želja čelnika Bayerna u ljetnom prijelaznom roku.

Bayern je odlučan da dovede mladu zvijezdu iz Rennesa, a prema pisanju France Footballa, Camavinga bi se na ljeto trebao pridržuiti Bayernu. Camavinga je prva želja Bavaraca, a druga je Florian Neuhaus iz Borussije Moenchengladbach.

18-godišnji zadnji vezni je navodno prihvatio da ide u Bayern, nakon što mu je sportski direktor Nijemaca Hasan Salihamidžić obećao "zanimljivu avanturu, perspektivnu budućnost i dovoljnu minutažu za njegov razvoj". To je bilo dovoljno Francuzu da kaže 'da', a i Rennes nije imao ništa protiv jer će zaraditi pristojan novac.

Bayern će za talentovanog Francuza platiti 35 miliona eura, a on će doći kao zamjena za Davida Alabu i Javija Martineza, koji od ljeta neće biti stanovnici Minhena. Camavinga je u Rennesu od 2019. godine i ove sezone je odigrao 35 utakmica, te je postigao jedan gol uz jednu asistenciju. Trenutni ugovor s Rennesom vrijedi mu do ljeta 2022. godine.

Sada je već jasno da će biti većih promjena u Bayernu. Trener Hansi Flick je već najavio odlazak, a uz spomenute Alabu i Martineza, od kluba će se oprostiti i Jerome Boateng, dok će se Douglas Juventus vratiti u Juventus odakle je bio posuđen.

Osim Camavinge, Bayern će od ljeta računati i na francuskog stopera Dayota Upamecana koji je doveden iz Leipziga, dok će se s posudba iz Parme, odnosno Hoffenheima vratiti Joshua Zirkzee i Chris Richards.

Bayern nije uspio odabraniti ove sezone titulu u Ligi prvaka, no nadomak je nove titule u Bundesligi. Trenutno ima sedam bodova više od Leipziga, a do kraja je ostalo još samo četiri kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Važno je napomenuti da Bayern nije pristao da bude učesnik novoformirane Superlige, pa je vrlo izvjesno da će UEFA, ukoliko odluči kazniti izbacivanjem Ciyja, Real i Chelsea, Bavarace vratiti u polufinale Lige prvaka u ovoj sezoni. To je jedina od opcija o kojoj se razmatra ukolik dođe do eliminacije timova koji su odlučili da se odazovu Superligi.

Bayern narednu utakmicu igra već večeras, pošto će ugostiti Bayer iz Leverkusena i to bi svakako mogao da bude praznik nogometa jer se radi o ekipama koje uvijek igraju za gol više. Šteta je samo što eć Allianz Arena biti prazna...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Super Bayern, mia san mia
5 0
muha
Ko im je ovaj Douglas Juventus?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi