Haris Šehić u posljednje dvije utakmice ponajbolji je igrač Zeničana, a i danas je postigao jedan gol za crno-crvene

Kup ZDK, 1.kolo

Čelik preokretom u drugom dijelu do pobjede nad Varešom

Nogometaši Čelika i Vareša danas su na Bilinom polju odigrali meč u okviru 1.kola Kupa ZDK. U sjajnom meču na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 3:2, a zanimljivo da su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu.

Zeničani su nakon 13 utakmica u Kantonalnoj ligi ZDK danas ušli kao veliki favoriti protiv Vareša, kojeg su nedavno u okviru prvenstva pobijedili u Zenici 4:0. S toga je danas trener domaće ekipe Pavle Skočibušić danas odmarao nekoliko prvotimaca, jer Čelik u subotu igra protiv Žepča, te eventualnom pobjedom može već slaviti ulazak u viši rang.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj nadmoći domaće ekipe, ali odbrana gostiju igrala je veoma dobro, te je prvo poluvrijeme okončano je bez golova 0:0.

U drugom poluvremenu prava rapsodija golova, Vareš je poveo u 53.minuti 0:1. Taj gol kao da je naljutio domaće igrače, koji ubacuju u brzinu više, te postižu dva gola, prvo je rezultat izjednačio Haris Šehić u 65. minuti, da bi u 72.minuti iz jedanaesterca pogodio Gabrijel Popović, nakon što je nepropisno u petercu zaustavljen Aidin Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada su se Zeničani ponadali da su slomili otpor gostiju, Vareš ponovo poravnava rezultat nakon lijepe akcije u 75.minuti za 2:2. Nakon toga ponovo crno-crveni pritišću zadnju liniju gostiju, te do novog vodstva dolaze u 81. minuti, a strijelac za 3:2 bio je Sani Salijević.

Do kraja utakmice nije bilo više golova, te je Čelik rezultatom 3:2 slavio tešku pobjedu nad danas veoma dobrom ekipom Vareša. Zeničani su se plasirali u drugo kolo Kupa ZDK, gdje će dočekati ekipu Rudara iz Breze.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.