Fudbalski praznik nadomak Zenice: Čelik  u gradskom derbiju bolji od Borca
Gradski derbi nadomak Zenice danas je pripao NK Čeliku, koji je minimalno slavio novu pobjedu u sezoni, te došao na korak od plasmana u viši rang

Zeničani na korak od ulaska u viši rang

Fudbalski praznik nadomak Zenice: Čelik u gradskom derbiju bolji od Borca

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Borca iz Tetova nadomak Zenice danas su u okviru 13.kola Kantonalne lige ZDK u gradskom derbiju dočekali zenički Čelik. Na kraju očekivano pobjedu je slavila ekipa Čelika minimalnim rezultatom 0:1.

Današnja utakmica na stadionu u Tetovu bila je pravi fudbalski spektakl i događaj koji će mještani ovog mjesta nadomak Zenice još dugo pamtiti. Uprkos zabrani okupljanja, danas se na i oko stadiona skupilo više stotina gledalaca, koji su došli da vide ovaj gradsk derbi, dvaju najstarijih nogometni klubova u Zenici.

Čelik je u utakmicu ušao kao veliki favorit, ali veoma težak teren je danas bio najveći saveznik domaćem timu. Uprkos nekoliko sjajnih prilika u utakmici, gdje je najmanje bilo nogometa, na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku meča crno-crveni vrše još veći pritisak na domaći tim, a to im se isplatimo u 62. minuti kada gol za 0:1 i vodstvo Čelika postiže desni bek Haris Šehić.

Nakon gola nije bilo još mnogo prilika, čini se da su i domaći nogometaši bili zadovoljni minimalnim porazom, dok je Čeliku bilo najbitnije da nastavi sa pobjedama i dolaskom bliže ka ulasku u viši rang. Konačni rezultat utakmice bio je 0:1 za Čelik.

Čeliku je ovo bio 13 meč i 13 pobjeda, te su uvjerljivo prvi na tabeli sa sedam bodova više od ekipe Žepča, koja će upravo narednog vikenda gostovati na Bilinom polju. S druge strane Borac iz Tetova je ostao na sedmoj poziciji sa 14 bodova na svome kontu.

Borac-Čelik 0:1 (Šehić)

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Borac:Bešić,Kobić, Šćetić, Alić, Purić, N.Smriko, Selimović, Ahmed, Kubat, J.Smriko i Bajramović. Trener: Mirsad Šabanović.

Čelik: Sejmen, Šehić, Šabić, Muslić, Popović, Smajić Salkić, Piljug, Kovač, Čičak i Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
"Dvaju najstariji",valjda se nepismeni novinaru pise dvaju najstarijih,fali ti slovo u gramatici,al kako nece faliti kad si nepismen i sa kupljenom diplomom
3 0
dinass
Nikakva utakmica nesmije biti izgovor da automobili budu parkirani sa obe strane trotoara.U normalnoj zemlji bi policiski komesar sam podnio ostavku.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi