Admir Ljevaković je simbol i legenda Teplica: Čestike za veliki jubilej stižu sa svih strana

Odigrao 300 utakmica za klub

Admir Ljevaković je simbol i legenda Teplica: Čestike za veliki jubilej stižu sa svih strana

M. Šljivak

Bh. fudbaler Admir Ljevaković apsolutna je legenda čeških Teplica.

Ovaj 36-godišnji fudbaler već je 14 godina član ovog češkog prvoligaša, porušio je brojne rekorde, a prije nekoliko dana je proslavio svoj 300. jubilarni nastup u dresu ovog kluba.

Ljevaković je tako postao prvi stranac u historiji Fortuna lige koji je stigao do ove brojke utakmica u prvenstvu Češke, a 300. nastup je proslavio na meču protiv Mlade Boleslav.

Naravno, iskusni veznjak je apsolutna legenda Teplica. Postao je simbol tima u kojem je od 2007. godine, a klub mu je odlučio na poseban način čestitati veliki jubilej.

Čestitke za ovo veliko dostignuće stigle su sa svih strana. Klub je objavio video sa porukama igrača i trenera sa kojima je sarađivao, a među njima su poznata imena.

Javili su mu se tako Edin Džeko, Samir Merzić, Aidin Mahmutović, Jiri Plišek, te brojni drugi bivši saigrači i treneri u Teplicama koji su Ljevakoviću čestitali na ovom zaista velikom jubileju.

Svakako da nije mala stvar odigrati 300. utakmica u karijeri za samo jedan tim i svakako će bh. fudbaler ostati zlatnim slovima upisan u legendu češkog fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Ljevaković je prije Teplica igrao za TOŠK iz Tešnja i NK Čelik.

POGLEDAJTE OVDJE video koji je klub pripremio bh. fudbaleru.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi