Na korak od titule

Manchester City nakon preokreta slavio na Villa parku

Endin Čaušević

Manchester City je večeras nakon preokreta pobijedio ekipu Aston Ville u gostima sa 2:1 u okviru 32. kola engleskog Premiershipa.

Građani su uspjeli da dođu do nova tri boda i sada su još jedan korak bliže osvajanju titule prvaka Engleske.

Ipak, nije sve počelo tako dobro za City večeras. Aston Villa je fantastično otvorila utakmicu i povela već u 20. sekundi. Domaći su iznenadili goste sjajnom akcijom, a gol za 1:0 postigao je McGinn.

No, City je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta. Gosti su na 1:1 izjednačili u 22. minuti kada je gol postigao Foden nakon sjajne akcije.

Građani su do drugog gola stigli u 40. minut. Bernardo Silva je upisao asistenciju, a gol za preokret Manchester Cityja postigao je Rodri.

Međutim, samo četiri minute kasnije gosti ostaju s igračem manje. Stones neoprezno starta na Ramseyja, a sudija nakon što je pogledao snimak mu pokazuje direktan crveni karton.

Činilo se da bi to Aston Villa mogla da iskoristi, ali to nije dugo potrajalo. I domaći su ostali s igračem manje kada je Cash isključen u 57. minuti. Ovaj igrač je u svega tri minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice City je imao incijativu na sredini terena i uspio je da sačuva prednost i upiše pobjedu.

Građani su prvi sa 77 bodova i imaju 11 bodova i utakmicu više od Manchester Uniteda koji je drugi. Aston Villa je na 11. mjestu sa 44 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.