Odlična plata

Ibrahimović je znao šta potpisuje, zarađivat će ogromnu cifru za 40-godišnjaka

Admin Čaušević

Drugi mandat u Milanu Zlatan Ibrahimović je produžio za još godinu te će i sljedeće sezone nastupati u dresu Rossonera.

Milan je danas najavio produženje ugovora sa Šveđaninom bh. korijena, a sporazum je ozvaničen večeras objavama na društvenim mrežama.

Popularni Ibra je znao šta potpisuje jer je uspio sebi osigurati zaista odličnu platu pošto će u sezoni 2021/2022 proslaviti svoj 40. rođendan.

Italijanski mediji su objavili vijest kako će Ibrahimović zaraditi minimalno 7.5 miliona eura što svakako nije bezazlena cifra pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Taj iznos bi mogao još i narasti u zavisnosti od ispunjenja bonusa pod kojim se podrazumjevaju individualni učinak i eventulani uspjesi ekipe.

Iako je već veteran pokazao je da i dalje može igrati na vrhunskom nivou, a dokaz za to je činjenica da se nakon pet godina našao ponovo na spisku reprezentacije Švedske.

Ibrahimović je u dresu Milana ukupno odigrao 130 utakmica i zabio je 84 gola. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti 17 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja takmičarske godine mu je preostalo da Rossonere odvede u Ligu prvaka što nimalo neće biti lako jer Atalanta, Juventus i Napoli Milanu pušu iza vrata.

Ibrahimović ponikao u dresu Malmea, u karijeri koja traje duže od 20 godina igrao je još za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.