Sassuolo šokirao Milan na San Siru i doveo Inter na korak od Scudetta

Gosti slavili sa 2:1

Sassuolo šokirao Milan na San Siru i doveo Inter na korak od Scudetta

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su razočarali svoje navijače jer su poraženi na San Siru od Sassuolo sa 2:1 u meču 32. kola Serije A.

Rossoneri su večeras bili oslabljeni neigranjem Zlatana Ibrahimovića, ali to nije izgovor za neočekivan poraz. Milan je ovim porazom čini se predao Scudetto u ruke gradskog rivala Intera.

Domaći tim je u 30. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je fantastičan pogodak ostigao Hakan Calhanoglu i činilo se tada da će uspjeti da osvoje tri boda.

Međutim, Sassuolo je u nastavku utakmice uspio da šokira Rossonere. Gosti su u finišu meča za svega sedam minuta napravili preokret i uspjeli da dođu do punog plijena.

Sassuolo je u 76. minuti uspio da poravna na 1:1 kada je Raspadori savladao Donnarummu. No, samo sedam minuta kasnije novi hladan tuš na San Siru.

Gosti su nakon dobre akcije uspjeli da dođu do potpunog preokreta. Berardi je bio asistent, a svoj drugi gol na utakmici za velika tri boda Sassuola zabio je Raspadori.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mnogi vjeruju da je ovim porazom Milana riješeno pitanje prvaka u Italiji. Inter ima devet bodova više, ali i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani Milan i samo čudo ih može zaustaviti da na kraju ne budu prvaci.

Sassuolo je ovom pobjedom i dalje osmi sa 49 bodova i ima šansu da se uključi u borbu za Evropu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Ovaj milan bi mogao da ne izbori ligu prvaka iduce sezone s obzirom kakav raspored do kraja imaju kakva titula i pm...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti