Foto - EPA

Hoće li predsjednik skupo koštati Kraljeve?

Perez govorio o izbacivanju Reala iz Lige prvaka i ne odustaje o svojih stavova

Midhat Šljivak

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez komentarisao je večeras za španski AS moguće sankcije za njegov klub od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Čelni čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin najavio je danas kako će se klubovi morati odlučiti između Superlige i Lige prvaka i najavio je sankcije za one koji istupe iz takmičenja pod okriljem UEFA.

"Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti da li su u Superligi ili su u porodici evropskih klubova. Ako kažu da su u Super ligi, onda neće igrati u Ligi prvaka. Ako su spremni to napraviti neka onda igraju u svom takmičenju", istakao je Čeferin za Associated Press i dodao je:

"Što se tiče kažnjavanja, još uvijek čekamo pravne stručnjake kako bismo donijeli odluku, ali svi će snositi posljedice za svoje odluke i oni to znaju. Naravno, drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoje greške i koji su napustili projekat. Ostali znaju da je projekat mrtav, ali ne žele to da prihvate".

Florentino Perez se oglasio večeras i u razgovoru za AS je komentarisao moguću kaznu o izbacivanju iz Lige prvaka.

"Živimo u demokratskoj Evropi i niko ne bi trebao razmišljati o tome", kratko je rekao Perez, koji nema namjeru da odustane od cilja zvanog Superliga.

"Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja tima iz liga ulaze u takmičenje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz fudbala jer im je fudbal dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige", istakao je prvi čovjek Real Madrida.

Podsjetimo, Superliga je 'nastala' u nedjelju navečer kada je 12 evropskih klubova potpisali ugovor o stvaranju ovog takmičenja. To su bili Real Madrid, Juventus, Barcelona, Inter, Milan, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Ipak, nakon brojnih protesta engleski klubovi su se povukli iz takmičenja. Zatim su to učinili Atletico i Inter i početak lige je potom suspendovan.

Međutim, četiri preostala kluba još uvijek čvrstvo vjeruju u njeno pokretanje i uvjereni su da će u budućnosti ovaj projekat da zaživi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid meč polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja igra u utorak. MaxBet je spremio fenomenalne kvote na ovaj meč.

MaxBet pratite na Facebooku i Instagramu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.