Trener FK Željezničar

Slišković nakon Olimpika: Zaslužili smo više od poraza

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara na Grbavici su danas poraženi od Olimpika sa 2:1.

U duelu gradskih rivala Olimpik je na kraju stigao do velika tri boda u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH.

Sa druge strane niz bez pobjede tima sa Grbavice nastavljen je i sada iznosi deset uzastopnih utakmica, a ovo je i oproštaj od borbe za Evropu za Plave.

Trener Blaž Slišković komentarisao je meč protiv Olimpika za Moja TV i nakon utakmice je rekao:

"Komentar bi se seo u nekoliko rečanica. Bili smo kvalitetniji protivnik, iako nismo stvorili izrazite šanse. Izjednačili su iz jednog slobodnjaka", rekao je Slišković i nastavio je:

"I u nastavku smo odigrali sa nekim pritiskom i kvalitetnim akcijama. Nažalost, ne stvaramo prilike i Olimpik je zaslužio pobjedu htjenjem i voljom, ali mi smo zaslužili mnogo više od poraza", rekao je Slišković

Željezničar u narednom kolu ima još jedan veliki izazov. U subotu je na rasporedu veliki derbi koji se igra na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Plavi do kraja sezone imaju zaista žestok raspored. Nakon duela sa Sarajevom redom im slijede duelu sa Širokim, Veležom, Borcem i Zrinjskim.

U posljednjem kolu Željezničar će igrati protiv Krupa, a ovaj meč će vjerovatno mnogo više značiti gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.