Nova bruka Željezničara: Olimpik preokretom do pobjede na Grbavici i tri velika boda

Poraz Plavih

Nova bruka Željezničara: Olimpik preokretom do pobjede na Grbavici i tri velika boda

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Olimpik je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio na Grbavici ekipu Željezničara sa 2:1 i tako je nastavljen niz utakmica bez pobjede sarajevskih Plavih koji za trijumf ne znaju već deset utakmica.

Blaž Slišković je za ovaj meč napravio određene promjene u sastavu. Šansu su od prve minute dobili Vedad Muftić i Hamza Gasal, te su mladi fudbaleri imali šansu da pokažu šta znaju.

Željezničar ofanivno ulazi u ovaj meč. Na samom otvaranju Bekrić šutira iz slobodnjaka, Hadžić to brani i spašava svoj tim.

Nastavio je Željo sa napadima. Bojo je u 11. minuti pokušao, Hadžić ponovo siguran, ali samo pet minuta kasnije Plavi su poveli.

Bila je to dobra akcija Željezničara. Ermin Zec šutira, lopta se odbija da Petra Boje koji pogađa za 1:0. Veznjaku Plavih je ovo drugi gol sezone.

Tim Blaža Sliškovića se potom povukao i dopustio je Olimpiku da preuzme igru na svoju stranu, a u 32. minuti gosti dolaze do izjednačenja.

Oglasi

Ivan Čurjurić dobro izvodi prekid, Đoko Milović je u skoku nadvisio Vedrana Vrhovca i matirao je Muftića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog dijela oba tima su imala pokušaje. Veselinović i Bojo su pokušali ugroziti gol Olimpika, Čurjurić je pokušao na drugoj strani, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku je Željezničar očekivano krenuo ofanzivnije po pobjedu, a u 51. minuti dobar pokušaj Veselinovića odlazi preko gola Olimpika.

Četiri minute kasnije dobra šansa za gost. Osmanović dolazi do lopte ispred neopreznog Vrhovca, ali odbrana Željezničara blokira njegov udarac.

Pokušavao je Blaž Slišković određenim izmjenama da napravi nešto, no jalovi su bili napadi Plavih i nije bilo velike opasnosti pred golom protivnika.

Oglasi

A onda u 73. minuti šok na Grbavici jer Olimpik stiže do vodstva. Šišić šutira iz dosta teške pozicije, mladi golman Muftić loše reaguje i lopta mu bježi iza linije i to je bilo 1:2.

Slišković potom ponovo reagovao. Ušli su Štilić, Juričić, Alispahić, ali Olimpik je i nakon toga bez problema zaustavljao sve napade protivnika koji su bili poprilično bezopasni.

Također, Željo je utakmicu završio sa 10 fudbalera. Zbog povrede igru je morao napustiti Siniša Stevanović i Sliškovića je zadesio dodatni problem. 

Na kraju je ostalo 2:1 za Olimpik koji je tako došao do velika tri boda koji bi im na kraju mogli donijeti i ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Željezničar se oprostio od nastupa u Evropi u narednoj sezoni.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Željezničar - Olimpik 1:2

Željezničar: Muftić, Stevanović, Miletić, Zec, Vrhovac, Milićević, Veselinović, Bojo, Čeliković, Gasal, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić, Milović, Horić, Osmanović, Čurjurić, Isić, Perišić, Gavrić, Hadžanović, F. Handžić, Šišić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Sad bi se smijao ali vise ni meni nije interesantno ni zanimljivo.Ocekivana pobjeda favorita
25 5
Tas14
Sad ce svi na mladog Muftica, prva utakmica je uvijek trema mladom igraču... Treba ga još izgustirat ove sezone
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi