Šok na Grbavici: Olimpik stigao do preokreta protiv Željezničara nakon velikog kiksa Muftića

Gosti vode sa 2:1

Šok na Grbavici: Olimpik stigao do preokreta protiv Željezničara nakon velikog kiksa Muftića

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpika igraju trenutno u gostima protiv Željezničara meč 27. kola Premijer lige BiH.

Plavi su dobro otvorili današnju utakmicu i uspjeli su da dođu do prednosti u 16. minuti.

Ermin Zec je napravio dosta posla, njegov udarac je na kraju izblokiran, a lopta je došla do Petra Boje koji je postigao pogodak za prednost od 1:0.

Međutim, Olimpik je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje i uspio je da dođe do poravnanja u 32. minuti.

Čurjurić je izveo prekid, loptu uputio ka kaznenom prostoru domaćih gdje je najviši u skoku bio Milović koji lob udarcem glavom matira Muftića. U skoku s Milovićem bio je Vrhovac, ali nije reagovao baš najbolje.

U drugom poluvremenu Željezničar je diktirao tempo igre i prijetio u nekoliko navrata, ali gosti su uspjeli da se odbrane.

I onda u 73. minuti veliki šok na Grbavici za fudbalere Željezničara jer je Olimpik uspio da dođe do potpunog preokreta i povede sa 2:1.

Šišić je prošao po lijevoj strani i šutirao, a Muftić veoma loše reaguje nakon čega je lopta prešla liniju i završila u golu Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik se nalazi pred važnom pobjedom u borbi za opstanak, a to bi moglo biti drugi put da šokiraju Željezničar i slave na Grbavici u nešto više od mjesec dana.

Plavi imaju još 15-tak minuta da se pokušaju vratiti u meč i doći barem do jednog boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Ne prate navijaci željkana susret na geybavici oni svi za Borac navijaju šta ima veze što je 1:2.Njihov susret pocinje u 19 časova.
8 3
Vedox
Oprosti se mali. Jbg sve je to fino da mladi igraju, ali ne ide.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije