Nije bio s ekipom zbog povrede

Miralem Pjanić poslao poruku saigračima nakon pobjede u Villarrealu

Endin Čaušević

Barcelona je danas došla do važne pobjede na gostovanju protiv Villarreala (1:2) u meču 32. kola La Lige.

Katalonski klub je uspješno prošao neugodno gostovanje na De la Ceramici i nakon preokreta uspio je da slavi sa 2:1 i dođe do važna tri boda u borbi za prvaka Španije.

Barcelona je i dalje treća na tabeli, ali ima isto bodova kao Real Madrid, te utakmicu manje u odnosu na Real i Atletico.

Junak katalonskog kluba danas je bio Antoine Griezmann koji je postigao oba gola i zablistao je kada je bilo najpotrebnije Barceloni.

Današnju utakmicu Barcelone propustio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji zbog povrede koljena nije putovao na ovo gostovanje. Pjanić ima nelagodu u desnom koljenu zbog čega jučer nije trenirao s ostatkom ekipe.

Međutim, Pjanić je danas u svom domu pratio i bodrio svoj tim, a nakon utakmice ih je pohvalio zbog veoma važne pobjede.

"Jako dobro ekipa!", poručio je Pjanić nakon današnje Barcelonine pobjede u Villarrealu.

Pjanić je jučer trenirao odvojene od ekipe, a iz kluba su potvrdili da ima problema povredom. No, na svu sreću nije ništa ozbiljno i bh. veznjak bi uskoro trebao biti u punom pogonu.

On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima, te nije uspio postići pogodak ili upisati asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je posljednji put u La Ligi igrao prije tačno dva mjeseca protiv Elchea kada je na terenu proveo prvo poluvrijeme. Nakon toga većinom je utakmice pratio s klupe za rezervne igrače.

Kako stvari stoje Pjanić će na ljeto biti na transfer listi Barcelone jer je Ronald Koeman pokazao da ne računa na bh. reprezentativca, a da li će on nakon samo jedne sezone napustiti klub ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.