Zablistao kada je najpotrebnije: Barcelona na krilima Griezmanna do preokreta protiv VIllarreala

Gosti slavili sa 2:1

Zablistao kada je najpotrebnije: Barcelona na krilima Griezmanna do preokreta protiv VIllarreala

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelona danas su u gostima pobijedili Villarreal sa 2:1 u okviru 32. kola španske La Lige.

Danas smo na stadionu De la Ceramica gledali zaista odličnu utakmicu i to posebno u prvom poluvremenu kada smo vidjeli sve golove.

Prvu veliku šansu imala je Barcelona u 16. minuti. Katalonci su odigrali odličnu akciju, Jordi Alba je s lijeve strane ubacio u peterac za De Jonga čiji udarac sjajno brani Asenjo, a onda Nizozemac nije uspio s nekoliko centimetara da pošalje loptu u gol.

Žuta podmornica je samo deset minuta kasnije uspjela da kazni Barcelonu za ovaj nevjerovatni promašaj.

Torres šalje odličnu loptu za Chukwuezea, Jordi Alba se okliznuo zbog čega je igrač Villarreala izašao sam ispred Ter Stegena, zaobišao ga je i pogodio mrežu za 1:0.

Ipak, slavlje Villarreala trajalo je svega tridesetak sekundi jer je Barcelona izjednačila već u narednom napadu. Mingueza šalje odličnu loptu za Griezmanna koji sjajno lobuje golmana domaćeg tima za 1:1.

Oglasi

Nakon primljenog gola igrači Villarreala su se malo "pogubili". To se najbolje vidjelo u 35. minuti kada je jedan od defanzivaca domaćeg tima napravio veliku grešku i dao lopte direktno u noge Griezmannu koji je bio sam ispred Asenja i pogodio je rutinski za preokret i vodstvo od 2:1.

Ispostavilo se da je ovo bio konačan rezultat današnje utakmice iako smo u nastavku vidjeli još nekoliko jako dobrih prilika na obje strane.

Barcelona je malo "povukla ručnu" u nastavku i Villarreal je diktirao tempo igre. Domaći su zaprijetili nekoliko puta preko Gerarda Morena, ali je Ter Stegen uspio to da odbrani.

Sve se promijenilo u 65. minuti kada je Villarreal ostao s igračem manje. Trigueros je krvnički faulirao Messija, a sudija Del Cerro mu je zasluženo pokazao direktan crveni karton.

Barcelona je sve mogla da riješi u 84. minuti. Gosti su odigrali sjajnu kontru, Dembele je uposlio De Jonga koji je izašao sam ispred golmana domaćih i pokušao ga je lobovati, ali lopta ide malo pored gola.

No, na De Jongovu sreću ovaj put Villarreal nije kaznio Barcelonu za njegov promašaj, te su gosti došli do važna tri boda u borbi za titulu prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je treća i ima 71 bod kao i drugoplasirani Real Madrid, dok je Atletico Madrid prvi sa dva boda više. No, Katalonci imaju meč manje u odnosu na svoje rivale.

Također, Atletico svoj meč igra tek večeras kada ih očekuje neugodno gostovanje Athletic Bilbau.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
Ako je ono za crveni i ono jucer west hemu onda je svaki start koji se desi za crveni ****m vam mater sugavu
0 6
Barca.forever
Tako jeeee
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije