Susret se igra u petak

Rođeni u sjajnoj atmosferi nastavili sa radom: Sve misli usmjerene ka Borcu!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Nogometaši Veleža vrijedno se spremaju za derbi meč 28. kola Premijer lige protiv Borca.

Rođeni su danas odradili novi trening, u ekipi je vladala sjajna atmosfera, a zbog tri žuta kartona u kadru neće biti Melvina Osmića, Mehmeda Ćosića i Samira Radovca.

Svakako da će to biti problem za Feđu Dudića koji će morati pronaći prava rješenja do petka.

Dobra vijest za Velež jeste povratak Slaviše Radovića koji je dobio i šansu protiv Krupe.

"Drago mi je da sam opet tu sa ekipom, te da sam se vratio. Povreda je iza mene, spremamo se za Borac", ističe Radović.

"Atmosfera u i oko kluba je dobra. Hvala navijačima na odazivu za kupovinu karata, a mi se njima odužujemo na najbolji način, dobrim igrama i dobrim rezultatima", dodao je bek Mostaraca.

Naša kamera zabilježila je i nastavak radova na stadionu, te će uskoro biti postavljene stolice na popularnoj 'zdenci'. Već su uzete mjere, a sada slijedi proces nabavke, te završni čin - postavljanje.

Susret između Veleža i Borca igra se u petak sa početkom u 20 sati. Uoči ovog susreta Rođeni su pokrenuli i akciju za navijače.

Ponovo su započeli s kampanjom prodaje donatorskih ulaznica. Ovaj put pažnju privuko i sadržaj objave.

"Pred nama je utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH u kojoj će na stadionu Rođeni snage odmjeriti FK Velež i FK Borac iz Banja Luke. Utakmica koja je na programu u petak 30. aprila sa početkom u 20h.

S obzirom na tabelu m:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Borac na vrhu tabele zajedno sa FK Sarajevo sa 53 osvojena boda, a da nakon njih slijedi FK Velež sa 51 osvojenim bodom, dolazimo do zaključka da ova utakmica može ponijeti epitet 'derbi prvenstva'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju pobjede, Rođeni će preskočiti FK Borac, te ako se rezultat derbija između Sarajeva i Željezničara „poklopi“, novi lider m:tel Premijer lige BiH postat će FK Velež Mostar!

Sanjati nije zabranjeno, pogotovo kada se za ispunjenje tog sna boriš časno, pošteno, prkosno i ponosno, da svaki dan mukotrpno radiš i pružaš svoj maksimum, da poštuješ protivnika i da iz svake greške i poraza izvlačiš pouku kako bi bio još bolji, da nakon svakog pada ponosno ustaneš i nastaviš svoju borbu", istakli su iz FK Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.