Ljubav prema Veležu nema cijenu: Bivši igrač Rođenih osmislio projekat za pomoć klubu

Euforija u Mostaru

Ljubav prema Veležu nema cijenu: Bivši igrač Rođenih osmislio projekat za pomoć klubu

Edmir Škorić

Navijači Veleža su u euforiji nakon što je njihov tim došao u situaciju da se bori za titulu.

Velež iz godine u godinu igra sve bolje i ostvaruje sve bolje rezultate. Ove sezone Rođeni se bore za Evropu, ali iznenada se ukazala šansa da napadne titulu. I da, reći će i Feđa Dudić i svaki zaposlenik Veleža da je "Evropa primarni cilj", no navijači su euforični, vjeruju da je sve moguće.

Zbog pandemije koronavirusa, tribine su i dalje prazne, no navijači na sve načine prate svoje klubove, a Veležovi ne samo da prate, već i žive za svoj klub. Ponovo su odlučili da pokrenu akciju kako bi pomogli Veležu.

“Pokloni svoj dan za Veležov san", novi je projekat navijača i simpatizera mostarskog Veleža. Projekat je osmislio nekadašnji igrač Veleža, Dženan Duraković, a podržan je od mnogih zaljubljenika u mostarsku svetinju i od samog FK Velež Mostar.

Cilj projekta je da vlasnici privatnih djelatnosti pomognu svoj klub na putu ka Evropi, na način što će jednodnevne prihode ili na svoj način odvojiti za Rođene.
"U zaista teškim vremenima, kada imamo protivnika na poljima gdje ne bi smjeli imati, moramo stati uz svoje Rođene i pokazati im da ni oni nisu sami u ovoj borbi", saopštil su organizatori akcije.

Projekat "Pokloni svoj dan za Veležov san" kreće od ovog petka i trajat će sve do 7. maja.

Oglasi

U sklopu projekta održat će se basket i tavla turnir, a sav prihod od prijava bit će uručen FK Velež Mostar. Navedeno je kako će više informacija biti objavljeno sutra nakon press konferencije.

Velež je u subotu pobijedio Krupu s 2:1, te je nastavio impoznatnu seriju bez poraza. Mostarci trenutno imaju 51 bod, samo dva manje od Borca i Sarajeva. U narednom kolu igraju derbi upravo protiv Borca na stadionu Rođeni.

FK Velež: "Mi smo već pobjednici. Vratili smo dostojanstvo, poštovanje, vjeru..."

Utakmicu sezone popularni Rođeni će odigrati u petak na svom stadionu kada im dolazi trenutni lider Borac koji je ovog proljeća već pobijeđen sa sigurnih 2:0.

Uoči susreta zakazanog za petak u mostarskom klubu ponovo su započeli s kampanjom prodaje donatorskih ulaznica. Ovaj put pažnju privuko i sadržaj objave.

"Pred nama je utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH u kojoj će na stadionu Rođeni snage odmjeriti FK Velež i FK Borac iz Banja Luke. Utakmica koja je na programu u petak 30. aprila sa početkom u 20h.

S obzirom na tabelu m:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Borac na vrhu tabele zajedno sa FK Sarajevo sa 53 osvojena boda, a da nakon njih slijedi FK Velež sa 51 osvojenim bodom, dolazimo do zaključka da ova utakmica može ponijeti epitet 'derbi prvenstva'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju pobjede, Rođeni će preskočiti FK Borac, te ako se rezultat derbija između Sarajeva i Željezničara „poklopi“, novi lider m:tel Premijer lige BiH postat će FK Velež Mostar!

Sanjati nije zabranjeno, pogotovo kada se za ispunjenje tog sna boriš časno, pošteno, prkosno i ponosno, da svaki dan mukotrpno radiš i pružaš svoj maksimum, da poštuješ protivnika i da iz svake greške i poraza izvlačiš pouku kako bi bio još bolji, da nakon svakog pada ponosno ustaneš i nastaviš svoju borbu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
SVI PO KARTU I SVI SRETNI.ROĐENI!!! SAMO JAKO I SRCE NA TERENU OSTAVITI I ZA 3 BODA AKO TREBA POGINUTI.
16 2
prostecinjenice
Crvena je boja krvi, Velež igra Mostar grmi, od armije, crvene armije! Svi kao jedan!
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi