Dan za zaborav

Šok za Džumhura: Bio postavljen za prvog nosioca, pa poražen od 305. tenisera svijeta

Haris Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur igrao je meč prvog kola Challangera u Rimu.

Protivnik Džumhuru bio je 305. teniser svijeta kvalifikant iz Hrvatske Nino Serdarušić. Konačan rezultat glasio je 1:2 za hrvatskog tenisera. Po setovima rezultat se kretao 2:6, 7:6, 3:6.

Naš teniser katastrofalno otvara meč. Portivnik iz Hrvatske je u prvom setu apsolutno držao meč pod kontrolom i dobio set sa ubjedljivih 2:6.

Na početku drugog seta, probudio se Džumhur. Imao je čak prednost od 5:1, ali Serdarušić se vraća na maestralan način i set odlazi u tie break. U tie breaku Džumhur je bio više koncetrisan i siguran, slavio je sa  7:1 za poravnanje u setovima na 1:1.

Treći odlučujući set kao da je donio reprizu prvog seta. Na početku Serdarušić pravi sjajnu seriju i dolazi do prednosti od 0:4. Nakon toga Džumhur se budi, ali nedovoljno i Serdarušić je dobio sa 3:6 za konačnih 1:2.

Serdarušić će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Vukić - Marcora. Inače, Damir Džumhur je ovom turniru bio postavljen za prvog nosioca i imao je lijepu priliku da popravi bodovni saldo na ATP listi, ali današnji šokantan poraz je poremetio pomenute planove.


DAMIR DŽUMHUR - NINO SERDARUŠIĆ 1:2 (2:6, 7:6, 3:6)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.