Odlična sedmica za bh. tenisere: Džumhur zabilježio značajan skok na ATP listi

Bašić i Fatić također napredovali

Odlična sedmica za bh. tenisere: Džumhur zabilježio značajan skok na ATP listi

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur i Mirza Bašić, ostvarili su napredak na novoj ATP listi.

Nakon finala Challangera u Beogradu, Džumhur je napredovao devet pozicija i sada je 116. reket svijeta sa 667 osvojenih bodova.

Ove sedmice Džumhur nažalost neće doći do novih bodova jer je zbog povrede predao meč u kvalifikacijama ATP turnira u Beogradu.

I Bašić je zabilježio blagi skok nakon turnira u Splitu i sada je 278. teniser svijeta sa 212 bodova. Ipak ono što je najbitnije za Bašić da se vratio među 300 i učvrstio svoju poziciju. Obzirom na formu možemo očekivati i Mirzin napredak u narednim sedmicama, a možda do kraja sezone i pvoratak u TOP 200.

Skok je napravio i treći bh. teniser Nerman Fatić koji zauzima 335. poziciju sa 141 osvojenim bodom i uz još jedan kvalitetan turnir Fatić bi uskoro mogao biti među 300 najboljih tenisera današnjice.

Top Komentari

Memic8
116*
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi