Uputili zahtjev NSBiH

FK Velež traži strane sudije u meču protiv FK Borac

Midhat Šljivak

Velež i Borac u petak igraju veliki derbi u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovaj duel bi mnogo togao mogao odlučiti u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a iz rukovodstva Rođenih su se odlučili na zanimljiv potez pred meč.

Mostarski tim uputio je zahtjev prema NSBiH i traže da za ovaj meč budu delegirane sudije iz inostranstva, rukovodstvo Rođenih je spremno izdvojiti vlastita sredstva za angažovanje stranih sudja.

"U petak, 30. aprila 2021. godine sa početkom u 10h, na stadionu Riđeni odigrat će se utakmica između FK Velež i FK Borac Banja Luka.

S obzirom na važnost utakmica, i na sva posljednja dešavanja vezanim za utakmice Premijer lige, ovim putem Vam dostavljamo zahtjev da za navedenu utakmicu budu delegirana strana službena lica, a sve u cilju regularnosti i zaštite integiteta troškova.

Sve dodatne troškove angažmana stranih službenih lica, FK Velež je spreman sam snositi", poručili su iz FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je trenutno trećeplasirani tim Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 51 bodom. Ispred njih su Borac i Sarajevo sa dva boda više i do kraja sezone će se voditi velika bitka za titulu prvaka.

U posljednje vrijeme u prvenstvu Bosne i Hercegovine dosta se pričalo o suđenju. Brojni klubovi su digli glas o dešavanjima na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Velež se odlučio napraviti prvi korak i zatražio je angažovanje sudija sa strane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.