Oduševio sve pred derbi s Borcem: Meho Kodro nije zaboravio Velež

Podržao akciju kluba

Oduševio sve pred derbi s Borcem: Meho Kodro nije zaboravio Velež

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža u petak na svom terenu igraju veliki derbi protiv Borca u okviru 28. kola Premijer lige BiH.

Rođeni su u drugom dijelu sezone u sjajnoj formi i nalaze se na trećem mjestu s 51 bodom. Velež ima samo dva boda manje od Borca i Sarajeva koji su ispred njih.

Borac je pobjedom protiv Širokog Brijega preuzeo lidersko mjesto, dok su Rođeni u prošlom kolu na svom terenu pobijedili Krupu.

Sigurno je da nas u petak očekuje veliki derbi na stadionu Rođeni, a utakmica se igra od 19 sati .

Također, mostarski klub je objavio da su jučer u prodaju puštene donatorske karte za ovu utakmicu, te da je prvi dan kupljeno čak 1.087 ulaznica što je sigurno odličan odziv navijača Veleža.

Klub iz Mostara danas je na Facebooku objavio da ni legendarni napadač ovog kluba Meho Kodro nije zaboravio Velež. Naš legendarni reprezentativac odlučio je da podrži akciju svog nekadašnjeg kluba.

Oglasi

"Ovim putem želimo da se zahvalimo našem bivšem igraču i legendi Kluba, Mehi Kodri, koji je kupovinom većeg broja donatorskih ulaznica za utakmicu protiv FK Borac podržao svoje Rođene. Jednom Rođeni, uvijek Rođeni!", saopštili su iz mostarskog kluba.

Ovim putem želimo da se zahvalimo našem bivšem igraču i legendi Kluba, Mehi Kodri, koji je kupovinom većeg broja...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, April 27, 2021

Kodro je ponikao u dresu Veleža za koji je igrao od 1985. do 1991. godine. Nakon toga prešao je u Real Sociedad gdje je ostavio dubok trag. U karijeri je igrao još za Barcelonu, Tenerife, Alaves i Maccabi iz Tel Aviva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bivši bh. napadač je upisao i 13 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i uspio je da postigne tri gola.

Kodro je karijeru završio 2001. godine nakon čega se okrenuo trenerskom poslu. U Sociedadu je bio asistent, a kratko je bio i selektor BiH. Kasnije je još trenirao Sociedad B, Sarajevo, Servette i trenutno je na klupi Lausanne Ouchy.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ponosni Hercegovac ⚜
12 2
Reddevilsh
Zauvjek samo Velež
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi