Foto - EPA

Trener Barcelone pred Granadu

Koemanove riječi neće obradovati Pjanića i otpisane: Sad moramo biti tim

Midhat Šljivak

Barcelona će sutra u 33. kolu La Lige ugostiti Granadu i pobjedom će katalonski velikan imati šansu da preuzme vrh tabele u španskom prvenstvu.

S tri boda Barca ide na vrh ispred Atletico Madrida, a pred ovaj meč se na press konferenciji obratio trener katalonskog velikana Ronald Koeman.

Nizozemac je jako oprezan pred ovaj meč i za njega nema opuštanja pred ovaj duel.

"Znam da pobjedom idemo na vrh tabele. To bi za nas bila nagrada, ali prvo moramo pobijediti. Borba za titulu je nešto što smo zaslužili", rekao je Koeman i nastavio je:

"Sve utakmice su bitne, a mi smo već pod velikim pritiskom. Ne smijemo kiksati, trebaju nam bodovi. Borba za titulu se vodi između četiri ekipe. Mentalno smo jaki, prošli smo kroz težak period i uspjeli smo napraviti zaokret u sezoni".

Koeman ima listu igrača koji gotovo nikako ne igraju i koji se smatraju otpisanim. Među njima je i Miralem Pjanić.

Trener Barcelone je govorio o potencijalnim rotacijama u ekipi i nije previše obradovao bh. veznjaka.

"Rotacije? Znam da je teško igračima koji ne igraju, ali trenutno je najbitnije da smo pravi tim. Odluke ćemo donositi na osnovu svježine i spremnosti svakog igrača", rekao je Koeman i dodao je:

"Imamo svoj način treninga i pripreme za utakmice i ništa se neće promijeniti. Igrači znaju da u dresu Barcelone moraju osvajati trofeje. Imamo lidere i iskusne igrače i oni moraju prenijeti svoje iskustvo na mlađe".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi pobjedom došla do 74. boda u sezoni, imali bi bod više od Atletica, tri više od Real Madrida i četiri od Seville.

Granada je osma sa 42 boda i oni nemaju nikakvih briga za ostatak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.