Sve je izvjesniji odlazak Pjanića iz Barcelone, povratak u Seriju A se sve više spominje
FOTO - EPA

Povezuju ga sa Interom

Sve je izvjesniji odlazak Pjanića iz Barcelone, povratak u Seriju A se sve više spominje

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački veznjak Miralrem Pjanić vjerovatno će u ljetnom prelaznom roku napustiti redove Barcelone.

Kako se bliži prelazni rok u inostranim medijima se sve više špekuliše o mogućim transferima, a jedan od onih čije ime je na vrhu "liste" pomenutih špekulacija je i Miralem Pjanić.

Bosanskohercegovački veznjak nije se najbolje snašao u Barceloni. Trener ekipe Ronald Koeman sve manje mu vjeruje, a navodno su i u Barceloni spremni da ga prodaju ili posude.

Nekoliko je timova, prema pisanju inostranih medija, koji bi rado Pjanića vidjeli u svojim redovima, a jedan od njih je i Everton kojeg s klupe predvodi Carlo Ancelotti.

Međutim, u posljednje vrijeme bosanskohercegovačkog veznjaka sve više povezuju i sa Interom. Prije par dana legendarni italijanski napadač Christian Vieri je "sugerisao" čelnicima Intera da dovedu Pjanića, a danas se po tom pitanju oglasio i Nicola Ventola. koji je u svoj karijeri u dva navrata nosio dres ovog slavnog kluba.

"Proširio bih roster tima radi Lige prvaka. Dodao bih tu još nekoliko kvalitetnih igrača, a Pjanić je jedan od njih", istakao je Ventola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Pjanić je ljetos pojačao Barcelone. Stigao je iz Juventusa, no na kraju nije ispunio očekivanja. I dok je u prvom dijelu sezone koliko-toliko skupljao minutažu, u posljednje vrijeme Koeman sve manje na njega računa.

U prvenstvu Španije bosanskohercegovački veznjak je odigrao 17 utakmica, ali nije uspio postići nijedan pogodak, niti upisati asistenciju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Mi gotivimo Pjanića jer je naš, ali ruku na srce, rezultati idu u korist Koemana. Ko je na početku sezone mogao i zamisliti da će Barcelona osvojiti Copu i imati najbolje šanse za osvajanje La Lige? Ja iskreno nisam. Onoliki problemi sa Bartomeuom, Messi koji je bukvalno bojkotovao da igra, nazor htio da ide, poniženje u LP od strane Bayerna, ogroman dug, sportski rezultati, itd. A danas?
4 1
Marco_Materazzi
nemojte njega u Inter molim vas, frajer ima kondicije za jedno poluvrijeme, jedva trci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi