PSG krenuo po Messija
Foto - Screenshot

Mundo Deportivo piše

PSG krenuo po Messija

M. Šljivak

Francuski prvak PSG pokušava svim silama završiti transfer Lionela Messija.

Argentinskom čarobnjaku ugovor s Barcelonom ističe na kraju ove sezone. Novi predsjednik kluba Joan Laporta ima jasan cilj da produži saradnju s ikonom kluba, ali će imati žestoku konkurenciju.

Mundo Deportivo navodi da je PSG već kontaktirao Messija i ponudio mu je saradnju. Navodno, Leo od rukovodstva francuskog prvaka na stolu ima dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

"Ponuda za Messija. Ofanziva PSG-a", naslov je Mundo Deportiva danas.

Iako PSG čini sve kako bi Messija doveo na Park prinčeva, španski list tvrdi da je Messi za sada odbio sve razgovore sa čelnicima tima iz Pariza.

Oglasi

Razlog što je to napravio je činjenica da se do kraja sezone želi fokusirati na utakmice u dresu Barcelone s kojom se bori za titulu prvaka.

Nakon okončanja sezone sjest će za pregovarački stol s Laportom i njegovim ljudima, ali će sasvim sigurno sagledati i sve druge ponude, kojih će sigurno biti.

Igrači PSG-a prethodnih su mjeseci često komentarisali moguće opcije Messijevog dolaska u PSG, a to je itekako znalo naljutiti trenera Ronalda Koemana.

"Bila bi odlična stvar imati ga u klubu. Poručio bih mu da učini ono što ga čini sretnim", rekao je njegov sunarodnjak Angel Di Maria.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veznjak PSG-a i reprezentacije Argentine Leandro Paredes je uvjeren da će sportski direktor kluba Leonardo uspjeti da nagovori Messija da dođe u Pariz, a vidjet ćemo hoće li se to na kraju i desiti.

Messi je za Barcelonu odigrao ukupno 773 utakmice i zabio je 667 golova, te je sa katalonskim klubom osvojio apsolutno sve.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BogatiDijasporac
Messi igra još dvije sezone u Barci i onda ide u Argentinu, u svoj prvi klub, gdje je obećao da će završiti karijeru. Kakav PSG? Nikad Messi neće preći u PSG.
7 5
C.Banks
Valjalo bi da ostane u Barsi, računaj da Barsa ništa neće osvojiti dok je još tu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi