Parižani dočekuju Manchester City

Autobus jedva prošao: Navijači PSG-a napravili spektakl ispred stadiona

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a igraju večeras na svom stadionu meč polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak utakmice na Parku prinčeva u kojoj se očekuje dosta uzbuđenja jer je jasno da oba tima igraju itekako ofanzivno.

Navijači PSG-a odlučili su da večeras naprave pravi fudbalski ugođaj za igrače oba tima jer tribine Parka prinčeva izgledaju zaista fantastično.

Oni su odlučili da svojim koreografijama ukrase skoro cijeli stadion, a video kojeg je danas objavio PSG je oduševio fudbalsku javnost.

Tribine zaista izgledaju odlično i sigurno je da će i fudbaleri imati nešto ljepši i ugodniji osjećaj za utakmicu koja se igra pred praznim tribinama jer je ipak riječ o polufinalu Lige prvaka.

Međutim, navijači PSG-a potrudili su se da naprave i fantastičnu atmosferu kada su igrači njihovog tima stigli na stadion.

Naime, ispred Parka prinčeva su se okupili navijači PSG-a koji su navijanjem i bakljadom dočekali svoje igrače, ali i jasno im poručili da žele pobjedu u večerašnjoj utakmici protiv Cityja.

PSG je do polufinala ovog takmičenja stigao nakon što je u četvrtfinalu u dvije utakmice bio bolji od aktuelnog prvaka Bayerna, te su se tako Parižani osvetili Bavarcima za poraz u finalu prošle godine.

S druge strane, Manchester City je imao nešto lakši zadatak. Građani su u četvrtfinalu igrali protiv Borussije Dortmund i s ukupnih 4:2 uspjeli su se plasirati dalje.

PSG i Manchester City zadnji put su igrali još 2016. godine i to u četvrtfinalu ovog takmičenja. Tada je dalje prošao City koji je s ukupnih 3:2 otišao u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prva utakmica igrala se također na Parku prinčeva, a rezultat je bio 2:2. Golove za PSG zabili su Ibrahimović i Rabiot, a strijelci za City te noć bili su De Bruyne i Fernandinho.

City je u revanšu na Etihadu pobijedio sa 1:0 i uspio se plasirati dalje. Junak Građana bio je De Bruyne koji je postigao jedini pogodak na ovoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.