Neymar večeras protiv Cityja nosi posebne Fortnite kopačke koje koštaju pravo bogatstvo

Puma spremila sjajan dizajn

Neymar večeras protiv Cityja nosi posebne Fortnite kopačke koje koštaju pravo bogatstvo

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras igraju na svom terenu protiv Manchester Cityja prvi meč polufinala Lige prvaka.

Parižani već godinama pokušavaju da osvoje trofej Lige prvaka, a prošle godine na tom putu u finalu ih je zaustavio Bayern. Sada ih očekuje okršaj protiv Manchester Cityja koji također ima isti cilj kao PSG, a to je konačno osvojiti Ligu prvaka.

Sigurno je da nas večeras na Parku Prinčeva očekuje itekako zanimljiva utakmica, a mnogi smatraju da je PSG favorit. Parižani najviše nada polažu u Neymara i Kyliana Mbappea koji i ove sezone igraju u fantastičnim formama.

Pred večerašnju utakmicu u centru pažnje našao se upravo Neymar koji će protiv Manchester Cityja zaigrati u posebnim kopačkama koje je za njega spremila Puma.

Neymar je nedavno potpisao ugovor s Pumom prema kojem zarađuje ogroman novac, a skoro svaku utakmicu ima priliku da igra u novim kopačkama. Ovaj put Puma je spremila novi dizajn inspirisan videoigricom Fortnite.

Neymar Boots Transformed Into Fortnite Advertising Object, Also For  Champions League - Footy Headlines

Oglasi

Poznato je da je Neymar veliki ljubitelj videoigrica i često na Instagramu objavljuje videa kako uživa u slobodnom vremenu igrajući razne igrice. Na listi omiljenih je i Fortnite od čega Neymar čak i zarađuje veliku sumu novca.

Neymar je već odigrao jednu utakmicu u Fortnite kopačkama protiv Metza, ali za večeras je Puma spremila nešto drugačiji dizajn, ali tema je ostala ista.

Također, Fortnite je objavio da svi ljubitelji ove igrice imaju šansu da osvoje kopačke ukoliko ispune nekoliko zadataka. Naravno sve je vezano za ovu igricu što je sigurno odličan marketinški potez.

Oni koji ne igraju ovu igricu imaju priliku da kopačke kupe na zvaničnoj stranici Pume, a jedan par košta čak 500 dolara.

Neymar Boots Transformed Into Fortnite Advertising Object, Also For  Champions League - Footy Headlines

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar je od početka karijere imao sponzorski ugovor s Nikeom, ali je to prošle godine odlučio da promijeni. Nije htio da produži ugovor s ovom kompanijom, te je potpisao ugovor s Pumom.

Po tome je postao jedan od najplaćenijih sportista jer godišnje zaradi preko 30 miliona eura samo od sponzorskog ugovora s Pumom.

Top Komentari

AmarSahin
Ubiše pare na budalama, čuj 413 eura za kopačke
2 0
DanteDMC
U šta se pretvorio fudbal, da ne povjeruješ.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi