Roma preokrenula na 2:1

Nastavio tradiciju na Old Traffordu: Džeko zabio protiv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome igraju trenutno u gostima protiv Manchester Uniteda prvi meč polufinala Evropske lige.

Domaći su odlično počeli večerašnji meč i poveli već u devetoj minuti kada je pogodak postigao Bruno Fernandes.

Međutim, samo šest minuta kasnije Vučica je poravnala na 1:1, a gol iz penala zabio je Pellegrini.

Do potpunog preokreta rimski klub je stigao u 34. minuti utakmice.

Pellegrini je ovaj put bio asistent, a pogodak za 2:1 i vodstvo Rome zabio je Edin Džeko. 

Džeko je još jednom pokazao koliko voli da igra na Old Traffordu. Ovo mu je peti meč na ovom stadionu i svaki put je uspio da zabije gol, a to je nastavio i večeras, te je za njega ovo šesti gol na stadionu Crvenih đavola.

Poznato je da Džeko ove sezone ne igra konstantno kao prethodnih, a sve zbog sukoba s Fonsecom koji se desio početkom ove godine.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tada je Dijamant bio na izlaznim vratima kluba, ali je na kraju ostao. Fonseca rotira njega i Mayorala, no i Portugalcu je bilo jasno da mu je Džeko najjače oružje protiv Uniteda.

Za Džeku je ovo bio peti gol u ovoj sezoni Evropske lige na devetoj utakmici. Također, za bh. napadača je ovo ukupno deveti gol ove sezone u dresu Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.