Nestvaran učinak Dijamanta

Džeko jedini fudbaler koji je zabio gol na Old Traffordu u sva tri desetljeća ovog milenija!

Endin Čaušević

Manchester United i Roma igraju trenutno na Old Traffordu prvi polufinalni meč Evropske lige.

Crveni đavoli su večeras odlično počeli utakmicu i poveli su sa 1:0 već u devetoj minuti golom Brune Fernandesa nakon što ga je Cavani sjajno uposlio.

Ipak, slavlje domaćeg tima trajalo je svega šest minuta. Pogba je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je opravdano svirao penal. Precizan s bijele tačke bio je Pellegrini za 1:1.

Nakon toga u centru pažnje našao se bh. napadač Edin Džeko koji je u 34. minuti donio Romi preokret.

Mkhitaryan i Pellegrini odlično kombinuju, a lopta na kraju dolazi do Dijamanta koji bez problema matira De Geu za 2:1 i vodstvo Rome.

Džeko je tako nastavio odličan niz na Old Traffordu. Naime, za njega je ovo pet meč na ovom stadionu protiv Manchester Uniteda i svaki put uspio je zabiti barem jedan pogodak.

Ovo je za Dijamanta peti meč na ovom stadionu i već šesti pogodak. No, pored toga Džeko je ostvario još jedan nevjerovatan rekord.

Naime, Džeko je jedini fudbaler u historiji koji je uspio zabiti barem jedan gol na Old Traffordu u tri desetljeća.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi je zabio 2009. godine u dresu Wolfsburga kada je ovaj tim gostovao na Teatru snova u okviru Lige prvaka. U prošlom desetljeću je zabio četiri gola na ovom stadionu kao napadač Manchester Ciyja, a sada je u novom desetljeću to uradio i kao napadač Rome.

I ovaj podatak pokazuje o kakvom napadaču se radi, te kakvog fudbalera ima Bosna i Hercegovina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.