Najavio hercegovački derbi

Jakirovića šokirao podatak o tome kada je Zrinjski posljednji put slavio na Pecari

Edmir Škorić

Jedan od tri derbija u 28. kolu Premijer lige igrat će se sutra od 19:05 sati na Pecari.

Zrinjskom treba pobjeda u borbi za Evropu, no istu računicu ima i Široki. Ranije su dueli ovih hercegovačkih rivala bili prepuni pogodaka, uzbuđenja, dobrih poteza, a za očekivati je i sutra jednu nogometnu ljepoticu.

"Kao i svaki drugi derbi, odlučivat će angažiranost, bit će velika motivacija, vjerovatno i tenzija. Znamo šta utakmica nosi, kako nama, tako i Širokom Brijegu. Nekako mislim da će presuditi sitni detalji i da moramo biti koncentrirani 90 minuta da probamo nešto napraviti", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, dodavši:

"S pobjedom vjerovatno rješavamo dosta toga, ako je neriješeno ostaje ista pozicija, a ako izgubiš onda se sve opet dodatno komplicira. Svjesni smo toga, bili smo toga svjesni i u utakmici protiv Sarajeva. Radimo dobro, meni to sve izgleda dobro. Može i bolje, ima i propusta, ali probat ćemo sve da ispravimo".

Nema kartoniranih, a za sada nedostaje samo Ibanez.

"Ibanez je 'out', on ne trenira, svi ostali su na dispoziciji. Ne znam šta je s Govedaricom, nešto se oko njega zakompliciralo, ali danas ćemo znati više".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najavio je Jakirović promjene u sastavu, a posebno ga je iznenadio podatak da Mostarci pet godina nisu slavili na Pecari.

"Bit će nekih promjena, dosta smo razmišljali o tome. Sutra imamo jednu mladu i potentnu momčad koja će nam se suprostaviti. Široki je kvalitetna ekipa, ima igrače koji su željni dokazivanja i znamo koliko će biti teško igrati protiv njih. Fascinantan mi je podatak da Zrinjski pet godina nije slavio na Pecari. Zadnji put je to bilo u martu 2016. godine. Ostao sam zapanjen kada sam to pročitao. Tradicija je tu da se ruši", poručuje Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.