Četiri tima, četiri boda, a jedna titula: Pogledajte raspored do kraja trke za šampiona BiH

Ko sa kim do kraja?

Četiri tima, četiri boda, a jedna titula: Pogledajte raspored do kraja trke za šampiona BiH

S. Grebović

Premijer liga Bosne i Hercegovine lagano ulazi u svoju nikad zanimljiviju završnicu.

Zaista se ne zna da li je napetija trka za naslov prvaka, trka za mjesta koja vode u Evropu ili trka za ona mjesta koja naredne sezone garantuju opstanak u društvu najboljih.

Nakon utakmica 27. kola koje je odigrano za vikend imamo novog lidera šampionata, a to je ekipa Borca. Banjalučani su u jednom od derbija na svom stadionu savladali Široki Brijeg i zahvaljujući tome, ali i remiju Sarajeva u Mostaru, izbili na sami vrh sa 53 boda.

Bordo tim ima isti bodovni saldo, no velikan iz Platonove je lider zbog bolje gol razlike kao i zbog boljeg međusobnog omjera, što im u nastavku može mnogo značiti. Velež za vodećim dvojcem ne zaostaje mnogo, svega dva boda, dok Zrinjski ima četiri boda manje.

Naredno kolo donosi nam veliki broj derbija, a neki od njih nam mogu dati odgovore na mnoga pitanja. U 28. kolu igrat će se veliki sarajevski derbi, a pored njega u centru pažnje će biti dueli Velež-Borac, te Široki-Zrinjski.

Sarajevo osim Željezničara do kraja prvenstva neće igrati uslovno rečeno velike utakmice, odnosno derbije. Nakon meča sa Plavima, bordo momci idu na gostovanje kod Tuzle City nakon čega na Koševu dočekuju Slobodu. Potom će put Doboja kod Kaknja, pa dočekuju Radnik, dok će u posljednjem kolu na Koševu kao formalni gost igrati protiv Olimpika.

Oglasi

Borac će u narednom kolu kao što smo rekli na gostovanje Veležu, nakon čega igra dvije domaće utakmice zaredom i to protiv Krupe i Zrinjskog. Nakon toga Banjalučani u velikom derbiju gostuju Željezničaru, pa slijede dueli sa tuzlanskim timovima. Prvo na svom terenu čekaju Tuzlu City, dok će eventualnu titulu slaviti na Tušnju u posljednjem kolu kod Slobode.

Bilo bi suludo i pomalo nepošteno kada bi iz trke za naslov izostavili i mostarske klubove. Fenomenalni Velež će do kraja sezone imati nekoliko zahtjevih utakmica.

Prva od njih je pomenuti domaći meč sa Banjalučanima, poslije čega slijedi gradski derbi Pod Bijelim brijegom. Kolo poslije toga novi derbi ih očekuje i to onaj protiv Željezničara na domaćem terenu. U 31. i 32. kolu ih očekuju dueli sa tuzlanskim rivalima, prvo sa Tuzlom City u gostima, pa sa Slobodom na domaćem terenu. Prvensto će okončati gostovanju u Doboju kod Kaknja.

Zrinjski ima možda i najteži raspored od svih pretendenata na naslov. Plemiće u narednom kolu čeka gostovanje na Pecari, pa pomenuti gradski derbi sa Rođenima.

Kolo nakon toga Plemići će put Banja Luke, a onda ih očekuju dvije domaće utakmice i to protiv Krupe i Željezničara. U posljednjem kolu će gostovati ekipi Tuzle City.

Oglasi

Raspored do kraja prvenstva

Borac: Velež (G), Krupa (K), Zrinjski (K), Željezničar (G), Tuzla City (K), Sloboda (G).

Sarajevo: Željezničar (K), Tuzla City (G), Sloboda (K), Mladost DK (G), Radnik (K), Olimpik (G).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Borac (K), Zrinjski (G), Željezničar (K), Tuzla City (G), Sloboda (K), Mladost DK (G).

Zrinjski: Široki (G), Velež (D), Borac (G), Krupa (K), Željezničar (K), Tuzla City (G).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
1.Velez 2.Borac 3.Zrinjski 4. Kmecavci na sudije
15 19
BordoBijeli
1.Sarajevo,2.Velez,3.Borac,4.Zrinjski.Sarajevo ima najbolji raspored i najjaci tim i klupu,to ce presuditi
18 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi