Poslije remija s Borcem

Dudić "nagradio" igrače Veleža

Admin Čaušević

Velež je nastavio sjajni niz bez poraza. Rođeni su sada na cifri od 15 utakmica nakon što su vrlo tvrdom i izjednačenom meču odigrali 1:1 protiv Borca.

Rođene su minute dijelile od pobjede. Imali su prednost zahvaljujući golu Brandaa iz drugog dijela. U 89. minuti sudija Grbić pokazuje na bijelu tačku, a siguran za izjednačenje je bio Stojan Vranješ.

Bod je to koji na neki način može zadovoljiti Rođene, ali u taboru mostarskog kluba se svakako može osjetiti žal zbog dva ispuštena boda u samom finišu.

"Sigurno da je žal za utakmicom jer smo vodili. Idemo od početka, Borac je ušao bolje u meč. Nisu stvari prilike, ali su bili bolji i aktivniji. Nismo bili na onom nivou i definitivno nam je falio Radovac u izgradnji napada", rekao je Dudić.

Veležu je to bio treći uzastopni derbi poslije Sarajeva i Širokog, ali tu nije kraj teškim utakmicama jer je u narednom kolu na programu gradski obračun sa Zrinjskim pod Bijelim brijegom.

Pozitivna stvar za trenera Rođenih je što će protiv Plemića na raspolaganju imati svog najboljeg igrača i diregenta igre, Samira Radovca koji je odradio suspenziju, dok se u ekipu vraća i Mehmed Ćosić.

Inače, gradski derbi će zbog suspenzije propustiti Haris Ovčina i Nemanja Anđušić. Pozitivna stvar je povratak prvog strijelca Obrena Cvijanovića koji je odigrao završnu fazu meča protiv Borca.

Dudić je odlučio da "nagradi" svoje igrače nakon remija s Borcem te im je dao dva slobodna dana kako bi mogli napuniti baterije, malo se i mentalno odmoriti te maksimalno spremno ući u završnih pet kola. Pripreme za gradski derbi će početi treningom u ponedjeljak. 

Inače, gradski derbi će zbog suspenzije propustiti Haris Ovčina i Nemanja Anđušić. Pozitivna stvar je povratak prvog strijelca Obrena Cvijanovića koji je odigrao završnu fazu meča protiv Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođene će u sedam dana čekati nove tri naporne utakmice jer će nakon Zrinjskog (8. maj) u srijedu 12. maja biti domaćini Željezničaru, poslije čeka 15. ili 16. maja slijedi zahtjevno gostovanje ove polusezone odličnom Tuzla Cityju.

U dva završna kola Velež će igrati protiv timova iz donjeg dijela tabele. Na svom stadionu će dočekati Slobodu, dok će u posljednjem meču sezone gostovati Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.