"Treba rivalitet i trebaju bh. fudbalu dobar Velež i dobar Borac, ali se tenzije moraju spustiti"

Dudić nakon meča u Mostaru

"Treba rivalitet i trebaju bh. fudbalu dobar Velež i dobar Borac, ali se tenzije moraju spustiti"

Endin Čaušević

Velež i Borac večeras su remizirali odigravši 1:1 u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je večeras bio na korak od pobjede protiv Borca koja ih je vodila na prvo mjesto barem do sutrašnjeg okršaja Sarajeva i Željezničara.

Domaći su vodili sa 1:0 od 59. minuti kada je mrežu gostujućeg tima zatresao Brandao. Međutim, u samom finišu utakmice gosti iz Banjaluke uspjeli su da poravnaju na 1:1.

Sudija je u 89. minuti svirao penal za Borac što je izazvalo salvu negodovanja domaćih igrača koji su smatrali da prekšaja nije bilo u duelo Radovića i Moraitisa.

Na kraju sudija nije mijenjao odluku, a siguran s bijele tačke bio je iskusni Stojan Vranješ koji je tako postavio konačnih 1:1.

Nakon utakmica na stadionu Rođeni održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener domaćeg tima Feđa Dudić.

Oglasi

"Borac je bolje otvorio utakmicu imali su taj jedan prekid i nekako su bili bolji i brži na lopti. Nismo se dobro snašli i vidjelo se koliko nam je Radovac falio u izgradnji napada. No, nekako smo priveli kraju to prvo poluvrijeme imali smo i mi taj jedan šut preko Vehabovića. Bilo je to stihijski i ništa konkretno".

"U drugo poluvrijeme smo ušli odlično u utakmicu i kao nagrada za to bio je pogodak. I onda imamo dvije-tri kontre i situacije gdje smo mogli da riješimo utakmicu. Par situacija za gol koje nismo iskorisitli. Desi se poslije šta se desi, nesmotrenost ne znam, neću uopšte da to komentarišem. Gledam samo teren i interesuje me samo teren. Okrećemo se dalje, Borcu čestitam i malo trebaju da se spuste tenzije vis a vis ovih svih utakmica kako ovdje u Mostaru gdje smo čestitali na korektnosti i na svemu očekujem isto tako i u idućoj sezoni. Treba rivalitet i trebaju bh. fudbalu dobar Velež i dobar Borac to je sigurno. To je veliko da su se vratili ovdje gdje jesu, ali ne treba nam ovakvo stanje kakvo je bilo prije utakmice. Ostaje žal borili smo se 88 minuta i nažalost nismo izdržali još ovo malo", kaže Dudić.

Da li će biti teško podići ekipu pred gradski derbi protiv Zrinjskog?

"Neće. Mi ćemo se malo odmoriti. Momci će dobiti dva dana slobodno. Ovo je jaka karakterna ekipa i ponosan sam na njih. Primili smo u 94. minuti od Olimpika gol iz penala, pa smo onda nanizali tri pobjede. Ova ekipa definitnivno ima karakter i ovi momci su zaslužili da budu tu gdje jesu i zaista sam ponosan na njih", dodao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je potreban VAR u Premijer ligi?

"Definitivno mislim da jeste. Puno je spornih situacija, svako kolo ih imamo. Sigurno bi se donosile ispravnije odluke. To je jedan od važnijih koraka koji se moraju poduzeti".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Bila je ruka na ramenu, nepotrebno. Gurnuo ga je, ali da li je dovoljno za penal, mislim da nije. Medjutim svjesni smo svi da je tako nesto dovoljno da se dosudi Borcu. Nazalost duboko je Vico u savezu sa svojim ljudima, ovo traje vise od 3 godine. Navijaci Zelje to najbolje znaju.
13 4
starmac
Borcu je sviro preko 10 faula na 30 i 40 m od gola Veleža a Veležu nije dao primirisat golu Borca.Svaki faul u korist Veleža je daleko od gola Borca.Pa pogledaj te opet utakmicu.Pa jedva je dočeko da svira penal.Nemogu samo svatit da nismo mogli još 5 min izdrzat da neidemo u kontakt jer se to čekalo.Ali šta je tu je.Dokazali smo da ćemo napuniti stadion u budućnosti.Kapacitet 15 000 taman.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti