Rođeni protiv Borca izjednačili rekord iz 1973. godine

Nastavljen niz bez poraza

Rođeni protiv Borca izjednačili rekord iz 1973. godine

Midhat Šljivak

Mostarski Velež remizirao je večeras na svom terenu protiv Borca (1:1) u susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rođeni su vodili do 89. minute susreta, ali je potom Stojan Vranješ pogotkom s bijele tačke donio gostima iz Banja Luke jedan bod.

Velež je s ovim bodom ostao na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali je i nastavio nevjerovatan niz utakmica bez poraza.

Rođenima je ovaj meč bio 15. uzastopni u kojem nisu poraženi, a ovakav niz se nije desio još od 1973. godine, kada su Mostarci igrali fenomenalan fudbal u bivšoj Jugoslaviji i konstantno su bili u vrhu.

Posljednji poraz u prvenstvu ove sezone Velež je doživio u gradskom derbiju protiv Zrinjskog 31. oktobra prošle godine, kada je Pod Bijelim Brijegom bilo 3:1 za Plemiće.

Sva tri gola u ovom meču zabio je Nemanja Bilbija, a zatim je uslijedila nestvarna serija koja traje i dan danas i koja je mostarskom velikanu omogućila da se bori za titulu prvaka.

Oglasi

U ovom periodu tim Feđe Dudića ostvario je ukupno devet pobjeda i šest neriješenih rezultata i ovaj sjajni stručnjak je pokazao da se radi o zaista odličnom treneru.

Novi izazov pred Rođenim stiže već narednog vikenda. Na rasporedu je gradski derbi protiv Zrinjskog, odnosno posljednje ekipe koja je uspjela savladati Velež u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Bit će to direktan duel i za sami vrh tabele. Zrinjski i Velež će se do kraja sezone boriti za visok plasman i nema dileme da će oba tima željeti da iz derbija izađu neporaženi.

Što se Rođenih tiče oni do kraja sezone imaju veoma izazovan raspored, a nakon gostovanja Zrinjskom u Mostaru će dočekati Željezničar.

Nakon Želje slijedi im gostovanje na Tušnju kod Tuzla Cityja, zatim domaći meč protiv Slobode i na kraju u posljednjem kolu gostovanje kod Mladosti u Doboj Kaknju.

Velež je već nadmašio očekivanja svih ljubitelja fudbala s početka sezone i mostarski tim definitivno igra sezonu za pamćenje, najbolju u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski rivali su do sada odigrali 26 utakmica u svim takmičenjima. Zrinjski je uspješniji sa 15 pobjeda, dok su Rođeni slavili na sedam susreta. Samo četiri duela završena su neriješenim ishodom.

Gol razlika je također na strani Plemića i ona iznosi 32:19. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Od Zrinje do Zrinje. Lijepo je vidjeti pravi gradski derbi u Mostaru, sa dva tima koja se bore za prvaka. Naš gradski rival igra ove godine sjajno, nadam se da će nastaviti tako, ali nakon utakmice pod BB. Al Zrinja dobija sljedeće kolo u gradskom derbiju. Sportski pozdrav nogometnim prijateljima iz Mostara!
6 2
magistar
Velikan i Rođeni su potpuno zasjenili meč Sarajevo - Željo. Nikad manja pažnja na gradski derbi, ovi su im uzeli svu pažnju
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi