Foto - EPA

Ne žele da ga vrate

Real Madrid razočarao Cristiana

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo mogao bi napustiti redove torinskog Juventusa nakon tri sezone.

Iako često postiže golove, Ronaldo se utopio u sivilo igre Stare dame u ovoj sezoni i sve se više govori o njegovom odlasku iz kluba.

Italijanski mediji su u prethodnom periodu pisali kako bi se on rado vratio u Real Madrid, ali je iz redova kraljevskog kluba dobio razočaravajuće vijesti.

Marca tvrdi da je tačno da Ronaldo želi napustiti Juventus, ali da Kraljevi nisu zainteresovani za njegov povratak i odbili su mogućnost da ga vrate u klub.

Ipak, neće Cristiano ostati bez ponuda. Navodno bi ga u svojim redovima rado vidjeli Manchester United i PSG, a Marca tvrdi da bi u slučaju odlaska iz Juventusa, CR bio mnogo bliži povratku na Old Trafford.

Ronaldo će međutim morati da prihvati smanjenje plate gdje god da bude otišao. U Juventusu zarađuje 31 milion eura godišnje i tu mu platu niko ne želi ponuditi.

Portugalca ugovor sa Juventusom veže do ljeta 2022. godine, a cifra za koju su ga Bianconeri spremni prodati je svega 29 miliona eura.

Cristiano je u dresu Stare dame iz Torina odigrao 128 utakmica i zabio je 97 golova. Prethodno je devet sezone igrao u Realu i šest u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je naravno započeo u Sportingu iz Lisabona, a član tima sa Old Trafforda postao je u ljeto 2003. godine.

Ako se vrati na Teatar snova CR će imati mogućnost da popravi učinak od 118 pogodaka koliko je zabio iz 292 nastupa za Crvene đavole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.