Real se mučio protiv Osasune, ali na kraju upisao tri vrijedna boda u borbi za titulu
FOTO: EPA

La Liga, 34. kolo

Real se mučio protiv Osasune, ali na kraju upisao tri vrijedna boda u borbi za titulu

H. Zilić

U 34. kolu La Lige Real Madrid je dočekao Osasunu. Konačan rezultat glasio je 2:0 za madridski klub.

Prvi prijete goste. Avila je nakon lijepe akcije u desetoj minuti uputio udarac sa vrha šesnaesterca, ostalo je 0:0. U 15. minuti prva ozbiljna šansa za Real, šutirao je Casemiro.

Minut kasnije Asensio se našau prilici, odbrana gostiju sjajno reaguje, da bi Osasuna zaprijetila u 19. minuti preko Torresa, bez promjene rezultata.

Igrala se 27. minuta kada je Real imao veliku priliku. Militao se sjajno snašao u šesnaestercu Osasune, šutirao glavom, ali golman Herrera fenomenalno brani. Do kraja poluvremena i Osasuna je imala dobru priliku. Avila je u 45. minuti postigao gol, ali prethodno je bila ofsajd pozicija.

U nastavku Real je krenuo još ofanzivnije. U 58. minuti blokiran pokušaj Asensija. Rodrigo je sjajno putirao u 68. minuti, lopta odlazi pored gola Osasune. Isti igrač u akciji u 71. minuti, ali odbrana Osasune je bila odlična. U istoj minuti šutirao je i Benzema, lopta odlazi preko gola gostiju.

Isco i Asensijo su u 73. minuti upropastili dobar napad Kraljeva. Ipak, Real dolazi do gola u 76. minuti. Nakon kornera mrežu Osasune zatresao je Militao za 1:0. Pet minuta kasnije Casemiro na asistenciju Benzeme pogađa za 2:0.

Do kraja duela Real je rutinski sačuvao prednost i upisao vrijedna tri boda u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real sada ima dva boda manje od Atletica i nastavlja se mrtva utrka za prvaka Španije između Atletica, Reala, Barcelone i Seville. Naredno kolo će dati mnoge odgovore kada se sastaju Barcelona - Atletico i Real - Sevilla.

REAL MADRID - OSASUNA 2:0  (Militao 76', Casemiro 81')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Militao ubija, napokon dočekao da dobije pravu šansu i pokazuje da je odličan igrač..
15 1
kurjak
Šta kaže novinar,Real se mučio, e pa nećeš me iznervirati.Cijelu utakmicu napadaš, sa svih strana ofanziva i on kaže mučio se.Idemo dalje kraljevi.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi