Nevjerovatan promašaj Poljaka

Piatekov "potez" će navijači Herthe pamtiti dok su živi ukoliko klub ispadne iz Bundeslige

Edmir Škorić

Mainz i Hertha su večeras u sklopu 29. kola Bundeslige odigrali meč koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Dva gola viđena su u ovom meču, oba u prvih 45 minuta, a meč je bio isuviše važan, pogotovo za goste iz Berlina koji se nalaze na pretposljednjem mjestu i imaju sve manje nade u ostanak.

No, sve bi drugačije bilo danas da su slavili u Mainzu, a što nisu, neka pitaju Krzysztofa Piateka. Poljak je uspio da promaši nemoguće u samoj završnici meča.

Tačnije, zicer je promašen u 82. minuti. Bukvalno je bio sam pred golom nakon ubačaja s lijeve strane i pravo je čudo kako s nekoliko metara nije uspio zatresti mrežu domaćina.

Promašaj je ubrzo postao viralan, a navijači Herthe se pitaju: Da li je Poljak svjestan da bi ovaj promašaj mogao biti presudan za Herthu?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Berlinski sastav je trenutno pretposljednji sa 27 bodova, dok Koeln ima 29 na 16. mjestu, a Bielefeld i Bremen, koji su izvan opasne zone, imaju po 30 bodova. Hertha također ima i dvije utakmice manje, pa zaista ima realne šanse da do kraja izbori ostanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.