Piatek nakon godinu dana priznao: Otišao sam iz Milana zbog Zlatana Ibrahimovića

Nije htio da sjedi na klupi

Piatek nakon godinu dana priznao: Otišao sam iz Milana zbog Zlatana Ibrahimovića

E. Čaušević

Poljski napadač Krzysztof Piatek prije godinu dana je napustio Milan i karijeru je nastavio u Herthi.

Međutim, ovom 25-godišnjaku u Berlinu baš i ne ide kako je očekivao, te je u dosadašnjem dijelu na 24 meča postigao tek šest golova.

Piatek se proslavio nakon odlične sezone u dresu Genove, a potpom je početkom 2019. godine stigao u Milan. Rossoneri su ga platili 35 miliona eura, ali Poljak na San Siru nije opravdao očekivanja.

Početkom prošle godine odlučio je da je vrijeme za odlazak i prihvatio je ponudu Herthe. Godinu dana kasnije Piatek je priznao da je Milan odlučio napustiti zbog Zlatana Ibrahimovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Iz Milana sam otišao zbog Zlatana Ibrahimovića. Nisam mogao zamisliti da pet ili šest utakmica budem na klupi. Ibra bi počeo svaki meč osim kada je bio povrijeđen. U prvih nekoliko utkamica nakon njegovo povratka nisam odigrao ni minute. Dobio sam šansu u kupu gdje sam dao gol i asistirao, ali već naredni meč sam ponovo bio na klupi. Možda sam trebao imati više strpljenja, ali sam tada odlučio da idem", rekao je Piatek.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi