Otputovao u London

Marcelo ipak igra protiv Chelseaja, pomogla mu jedna starija žena

Edmir Škorić

Marcelo je trebao da propusti revanš u Londonu protiv Chelseaja, ali ipak će biti na raspolaganju treneru Zinedineu Zidaneu.

Iskusni brazilski bek će biti tu za meč polufinala Lige prvaka, javlja španska televizija "La Sexta" i to zahvaljujući jednoj starijoj ženi.

Prošle sedmice mediji su objavili informaciju o mogućem odsustvu Marcela zbog jednog bizarnog razloga. Naime, on osim brazilskog ima i špansko državljanstvo te je izabran u izborno tijelo tokom lokalnih izbora u Madridu. Sve je ukazivalo da 32-godišnjak neće stići na vrijeme za let u London.

Ujutro se pojavio na biračkom mjestu kako je bio i plan, no isposavilo se međutim da ne mora da sjedi u povjerenstvu jer je jedna starija žena izjavila da će ga zamijeniti na tom mjestu. Zahvaljujući tome, Marcelo je mogao put Realovog centra u Valdebebasu, odakle je njegova ekipa krenula put Londona.

Marcelo se našao na popisu igrača Reala, objavljeno je zvanično, pa će sutra biti u kombinaciji za važnu utakmicu Kraljeva protiv Chelseaja.

Podsjetit ćemo da su Real i Chelsea u prvoj utakmici u Madridu odigrali 1:1, pa Plavci imaju rezultatski prednost uoči sutrašnje utakmice.

Nakon toga, Realu slijedi derbi protiv Seville i možda odluka o tome hoće li ili ne biti prvak Španije. Kraljevi su i dalje u igri zajedno s Atleticom i Barcelonom, a Andalužani su otpali nakon što su sinoć s 1:0 kod kuće poraženi od Athletica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Madriđani ostaju u igri za oba trofeja, ali zaista težak period pred njima, a uz sve to Zidane ima problema s izostancima zbog povreda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.