Stigle i prve reakcije igrača Rome nakon što su saznali da će ih trenirati Mourinho

Edmir Škorić

Romini nogometaši Nicolo Zaniolo i Alessandro Florenzi "lajkali" su Rominu objavu na Instagramu u kojoj je klub potvrdio dolazak Josea Mourinha.

Mourinho je dogovorio saradnju s Romom od početka sezone 2021/22, dok će Paulo Fonseca sjediti na klupi do kraja tekuće sezone. Dolazak Mourinha u Rim zaista je vijest dana u svijetu nogometa.

Portugalac je kazao da je sretan i zadovoljan što je dobio priliku da vodi ekipu kakva je Roma, ali svjestan je da ga čeka puno posla i da neće biti tako lako ispuniti očekivanja ambicioznih vlasnika rimske momčadi.

U međuvremenu, većina igrača Rome sa oduševljenjem je primila vijest o dolasku Mourinha, a Zaniolo i Florenzi su lajkom na objavu Rome o dolasku Mourinha pokazali da im se dopada ta promjena.

Zaniolo je propustio cijelu sezonu zbog povrede koljena, no vjeruje se da će kod Mourinha imati značajnu ulogu. Florenzi je posuđen u PSG-u i još uvijek nije jasno da li će ga Francuzi potpisati ili se vraća na Olimpico.

Objava o Mourinhovom dolasku se svidjela i Davideu Santonu. Ovaj defanzivac je s Interom osvojio Ligu prvaka 2010. godine, kada je trener bio upravo Mourinho.

Mourinho stigao, dionice Rome u svega nekoliko minuta porasle za čak 26 posto

Portugalac nije dugo čekao na novi angažman nakon otkaza u Tottenhamu, a odlučio se na povratak u Italiju gdje je svojevremeno sa dosta uspjeha vodio Inter.

im je potvrđen Mourinhov dolazak na Olimpico, dionice Rome porasle su u svega nekoliko minuta za 26 posto i vjeruje se da će samo ići gore u narednim satima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To najbolje pokazuje koliko je Mourinho jak u svijetu nogometa i koliko znači njegovo ime. Bez obzira što nije imao zapažene rezultate u posljednje vrijeme, Posebni je "na cijeni".

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će voditi Romu i priznao je da su strastveni navijači bili presudni u njegovom odabiru novog izazova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.