Mourinhovo prvo obraćanje nakon što je postao trener Rome, otkrio zbog čega je odabrao baš nju

Portugalac opet u Italiji

Mourinhovo prvo obraćanje nakon što je postao trener Rome, otkrio zbog čega je odabrao baš nju

E. Škorić

Jose Mourinho nije dugo bio bez posla nakon što je prošlog mjeseca napustio Tottenham.

Mourinho se odlučio za povratak u Italiju gdje je svojevremeno s Interom osvojio Seriju A, Kup i Ligu prvaka u najboljoj sezoni u povijesti Nerrazurra, al mnoge je iznenadio što je odabrao Romu.

Paulo Fonseca je postao bivši nakon serije loših rezultata, pa će Mourinho preuzeti kormilo Vučice koja će po svim prilikama ostati bez Lige prvaka u novoj sezoni. Kroz prvenstvo ne mogu u Top 4, a u Evropskoj ligi su na korak od ispadanja u polufinalu nakon 6:2 poraza od Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Dakle, sva pažnja Mourinha bit će usmjerena za narednu sezonu. Portugalac je oduševljen zbog novog posla, a priznao je da su strastveni navijači jedan od glavnih razloga što je odlučio da dođe na Olimpico.

"Hvala porodici Friedkin što su me odabrali da vodim ovaj sjajan tim i da budem dio njihove vizije", poručio je Mourinho za zvaničnu stranicu Rome, pa je dodao:

"Nakon sastanaka s vlasnikom kluba i Tiagom Pintoom, odmah sam shvatio kakve ambicije ima Roma. Oduvijek su me takve ambicije motivisale i želim da zajedno izgradimo pobjednički projekat tokom narednih godina".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nevjerovatna strast navijača Rome uvjerila me da prihvatim ovaj posao i jedva čekam početak nove sezone, a umeđuvremenu želim Fonseci sve najbolje i nadam se da će mediji cijeniti da ću s vremenom razgovarati o narednom periodu. Daje Roma", poručio je Mou.

On nije imao uspješnu avanturu u Tottenhamu, a prethodno je sa dosta uspjeha vodio Porto, Inter, Chelsea, Real Madrid, pa i Manchester United, s kojim je osvojio Evropsku ligu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sada ces rastjerati i ovo malo kvaliteta sto je ostalo, kupiti tri ili cetiri panja. otkaz ti ne gine svakako.
4 5
Hasanaga
Izgleda da je i on izlapio pa daj sta das.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi