Dobio crveni karton

Kamere snimile šta je Di Maria govorio dok je išao prema tunelu

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su se oprostili od Lige prvaka nakon poraza u polufinalu od Manchester Cityja.

Manchester City je sinoć uspio da osigura plasman u finale Lige prvaka po prvi put u svojoj historiji.

Građani su sinoć na Etihadu pobijedili sa 2:0 i na kraju su se s ukupnih 4:1 plasirali u finale koje se krajem ovog mjeseca igra na Ataturk stadionu u Istanbulu.

Međutim, nakon utakmice bilo je dosta kritika iz PSG-a na račun sudije Bjorna Kuipersa. Sve je počelo u finišu utakmice kada je Angel Di Maria dobio direktan crveni karton jer je udario Fernandinha.

Argentinac je napravio veliku glupost i zasluženo je "pocrvenio", a Fernandinho je sve to izveo na veoma lukav način i iskoristio je nervozu Di Marie.

Ipak, mediji u Engleskoj pišu da se tu nije zaustavio njihov sukob. Di Maria je bio ljut što ga je Fernandinho toliko isprovocirao, te je prilikom izlaska s terena poslao nekoliko uvreda na račun Brazilca.

"Fernandinho ti si ku*vin sin, čuješ li me ku*vin sine. Još ćemo se mi vidjeti", govorio je Di Maria veznjaku Cityja dok je išao prema tunelu.

Nakon toga nastale su varnice na terenu, a u centru pažnje bili su Ander Herrera i Marco Verratti koji su bili jako blizu crvenog kartona. Oni su nakon utakmice sve iznenadili izjavama da im je Kuipers govorio "Je*i se" u toku meča.

"Sudija mi je dva puta rekao da se je*em. Mi bismo za ovakve riječi dobili 10 utakmica suspenzije", tvrdi Verratti, a nešto slično izjavio je i Herrera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sudija je rekao Leandru Paredesu da od*ebe. Da mi to kažemo, dobili bismo tri ili četiri utakmice suspenzije", rekao je Herrera nakon utakmice na Etihadu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.