Vraćaju se navijači u Premier ligi
Foto - EPA

Povratak na tribine

Vraćaju se navijači u Premier ligi

M. Šljivak

Čelnici engleske Premier lige objavili su danas kako se publika vraća na stadione.

Nakon što su restrikcije olakšane u Velikoj Britaniji, počelo se govoriti o povratku navijača na tribine, a danas je stigla i zvanična potvrda da ćemo u Engleskoj ove sezone gledati navijače.

Premier liga je odlučila da navijači mogu na stadione u 37. i 38. kolu Premiershipa, a na ovaj potez su se čelnici takmičenja odlučili kako bi svaki klub po jednom dočekao navijače do kraja sezone.

Utakmice 37. kola bit će odigrane 18. i 19. maja, a susreti posljednjeg 38. kola na rasporedu su 23. maja.

Naravno, stadioni neće biti puni već će na tribinama biti prisutan ograničen broj gledatelja, a dolazak gostujućih navijača neće biti dozvoljen.

"Klubovi su dokazali svoju posvećenost i imaju jasan plan da sigurno požele dobrodošlicu navijačima na stadione. Navijači su nam svima nedostajali na susretima Premier lige", saopšteno je od rukovodstva engleske Premier lige.

Od naredne sezone se može očekivati povećanje broja gledalaca na svim stadionima, a vjerovatno će biti dozvoljen dolazak i gostujućih navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba također istaći da će se ovogodišnji Euro igrati pred navijačima, a UEFA je potvrdila da će se finale Evropske lige i vjerovatno Lige prvaka odigrati pred ograničenim brojem gledalaca

Fudbal se polako vraća u normalu i sigurno je da svi jedva čekaju da se navijači potpuno vrate na tribine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Ispred ulaza pise: "U objekat moze samo pristupiti 30 osoba ili ti ga bolje navijača..."
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti