Bio bi to hrabar potez

Odlazi s Grbavice, ali neće ni u Grčku: Šabanadžović razmišlja o iznenađujućem transferu

Admin Čaušević

Šestomjesečni povratak Anela Šabanaždovića nije protekao baš najbolje jer su ga odmah zadesili probelmi s povredama i za sada ima dva nastupa. 

Šabanadžović se zimus vratio na posudbu u Željezničar, ali se ovog proljeća baš i nije naigrao u matičnom klubu, svemu je kumovala i nezgodna povreda zgloba.

Prema najavama iz Grčke mladi veznjak bi na ljeto mogao realizovati pomalo iznenađujući transfer. U 24. godini bi se zaputio preko bare u američki MLS.

Pred sinom legendarnog Refika Šabanađovića su najbolje fudbalske godine i eventualni odlazak u ligu gdje baš i fudbal nije na nivou evropskog se definitivno može razmišljati iznenađenjem.

Kako sada stvari stoje povremenog reprezentativca BiH do kraja sezone nećemo gledati u Željezničaru, čeka ga povratak u Atinu gdje se ne bi trebao dugo zadržati.

Za Šabanadžovića interes pokazuju Colorado i Columbus, a obzirom da je rođen u Missouriju i posjeduje američko državljansto ne bi ga vodili kao stranca.

Anel Šabanadžović FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
2 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Bivši član svih omladinskih selekcija reprezentacije BiH ne isključuje i opciju ostanka u Evropi jer ga baš kao i zimus i dalje na radaru imaju neki klubovi iz Turske i Poljske.

Inače, Šabanadžović je za AEK vezan do 2023. godine. U klub iz grčke prijestolnice je stigao prije dvije godine gdje se nije uspio nametnuti te je uglavnom priliku čekao s klupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U MLS-u već igra jedan Bosanac i Hercegovac. Riječ je o Harisu Medunjaninu koji je prošle sedmice dobio zeleni karton, odnosno useljeničku vizu koja mu omogućava da permanentno živi u SAD-u.

Bivši reprezentativac BiH i iskusni veznjak kojeg krasi sjajna lijeva noga svoj fudbalski hljeb u Americi zarađuje već četiri godine. Sada je član Cincinnatija, a ranije je nastupao za Philadelphiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.