Nije mu dao raskid ugovora

Španci otkrili koja je bila zadnja Messijeva poruka za Bartomeua: "Opet me je*eš"

E. Čaušević

Lionel Messi prošlog ljeta htio je napustiti Barcelonu nakon veoma loše sezone i zatražio je raskid ugovora.

Barcelona je prošle godine doživjela debakl u Ligi prvaka nakon što ih je Bayern porazio sa 8:2, a nekoliko dana nakon ispadanja svi su bili šokirani jer je Messi htio da napusti klub.

Messi je zvanično poslao dopis u klub i tražio je raskid ugovora. On je s Barcelonom vezan do ljeta ove godine, ali htio je da mu klub izađe u susret i odobri sporazumni raskid saradnje.

Međutim, tadašnji predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu odbio je mogućnost da raskine Messijev ugovor i nije dopustio Argentincu da ode bez obeštećenja.

Tada se pisalo da Messi već ima sve dogovoreno s Manchester Cityjem, ali od toga nije bilo ništa. No, to je samo pogoršalo ionako narušene odnose njega i Bartomeua.

Catalunya Radio objavio je večeras da su Messi i Bartomeu ostali u lošim odnosima i da je Argentinac bio itekako sretan kada je on podnio ostavku na mjesto predsjednika Barcelone.

Također, Catalunya Radio je otkrio i posljednju poruku koju je Messi poslao Bartomeuu nakon što je on odbio da raskine njegov ugovor.

"Opet me je*eš, dovraga", napisao je Messi tadašnjem predsjedniku Barcelone nakon što je postalo jasno da neće dobiti raskid ugovora i da mora ostati u klubu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čini se da je situacija znatno bolja otkako je Bartomeu otišao, a predsjednik je ponovo Joan Laporta. Messijevo raspoloženje se promijenilo i očekuje se da će na kraju sezone potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.