Xavi pristao na novi ugovor u Al Saddu i imao je samo jedan jedini uslov

Dobio klauzulu koju je tražio

Xavi pristao na novi ugovor u Al Saddu i imao je samo jedan jedini uslov

E. Čaušević

Xavi Hernandez radi odličan posao na klupi katarskog Al Sadda s kojim je dominantno osvojio titulu prvaka ove zemlje.

Al Sadd se "prošetao" ligom u ovoj sezoni koju su završili bez poraza. Pobijedili su u 19 utakmica i imali su tri neriješena rezultata, a gol-razlika je nevjerovatnih 77:14.

Xaviju je ovo prva titula prvaka Katara, a ranije je osvajao Kup u dva navrata, Superkup, te još dva trofeja brojnih Kup takmičenja koje Katar ima.

Međutim, od Al Sadda se dosta očekivalo u azijskoj Ligi prvaka, ali se ovaj klub nije proslavio. Zbog toga su se pojavile špekulacije da bi Xavi na ljeto mogao napustiti klub jer neće dobiti novi ugovor.

Xavi sa Al Saddom ima ugovor do kraja juna ove godine i prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da su čelnici kluba odustali od nastavka saradnje jer su razočarani preranim ispadanjem iz Lige prvaka.

Međutim, danas su te informacije demantovane jer je klub pokazao da žele da Xavi ostane na kormilu Al Sadda.

Oglasi

Katarski mediji objavili su da će Xavi gotovo sigurno potpisati novi ugovor s klubom i to na dvije godine. Očekuje se da će potpis biti ozvaničen ove sedmice.

Također, pojedini mediji u Španiji objavili su danas da će Xavi imati zanimljivu klauzulu u ugovoru koju je sam odlučio da postavi, a klub je bez problema pristao na njegov zahtjev.

Naime, radi se o klauzuli da Xavi može besplatno da napusti klub i raskine ugovor ukoliko mu Barcelona ponudi trenerski posao.

Legendarni Xavi se već neko vrijeme povezuje s Barcelonom, ali čini se da ovog ljeta neće dobiti šansu jer će Ronald Koeman ostati trener. Xavi je prije godinu dana imao priliku da preuzme klub kada je Ernesto Valverde dobio otkaz, ali je to odbio.

Tada je Xavi poručio da jednostavno nije spreman u tom trenutku da vodi Barcelonu i prihvati takav izazov, ali sada ne krije da bi vrlo rado prihvatio poziv svog voljenog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi