Dvije godine kasnije

Gdje je sada dječak kojeg je slavio Anfield u famoznoj pobjedi nad Barcom?

Admin Čaušević

Barcelona je proteklih godina doživjela niz teških i bolnih poraza u Ligi prvaka. Jedan od najvećih stigao je 2019. godine na Anfield Roadu.

Ubjedljivih 3:0 s Nou Campa činilo se sasvim dovoljnim, Leo Messi i društvo su mislima već bili u finalu, ali Liverpool u grotlu Kopa je imao drugačije planove. Izabranici Juergena Kloppa su slavili s 4:0 i prošli dalje.

Posljednji gol na meču ostat će upamćen kao jedan od najpoznatijih golova u historiji Redsa. Strijelac je bio Divock Origi poslije ubačaja iz kornera. Za sve je zaslužan sakupljač lopti.

Oakley Cannonier je razmišljao genijalno. Brže bolje je dobacio loptu kod Trenta Alexander-Arnola koji je ubacio, a Origi je zatresao mrežu za apsolutnu ludnicu.

Cannonier je tada imao 14 godina, a ovom potezu su prethodili savjeti mentora Carl Lancaster kojem je poručeno da dječacima saopšti da što brže vraćaju loptu u igru jer je analiza pokazala da tadašnja ekipa Barcelone užasno brani prekide.

Redsi su prošli dalje te su velikom finalu pobijedili Tottenham i tako stigli na krov Evrope. Cannonier je sigurno bio jedan od junaka iz sjene tog uspjeha.

Dva mjeseca nakon toga Cannonier je izbcio u centar pažnje nakon što je zabio svoj prvi gol za U18 ekipu Liverpoola protiv Burtona Albiona.

I dvije godine kasnije život se za za sada 16-godišnjaka nije previše promijenio. I dalje je član omladinskih selekcija Redsa, a krajem prošle godine je zabio lijep gol protiv vršnjaka Burnleya.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Cannonier za sada pokazuje da je vrlo talentovan, a vrijeme će pokazati da li će ga navijači Liverpoola pamtiti po nečemu drugom osim po "onoj noći" protiv Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.