Četiri kola su ostala do kraja

Dva kluba već na odmoru, ali bi mogli odlučiti sve u Premijer ligi!

Admin Čaušević

Da je skraćivanje Premijer lige na 12 klubova puni pogodak pokazuje sezone 2020/21 u kojoj četiri kola prije kraja sezone nije ništa gotova. 

Dvije prvoplasirane imaju isti broj bodova, isti je slučaj i na dnu, dok je bodovna razlika od trećeg do šestog sedam bodova. Dakle, u posljednjih 360 minuta ulazi se sa "mali milion" kombinacija.

Deset klubova je još uvijek u neizvjesnosti. Borac i Sarajevo su prvi kandidati za titulu. Velež ima najviše izgleda da ode u Evropu, ali mu ozbiljno prijete Široki Brijeg i Zrinjski, dok i Tuzla City nije otpisana.

Mladost i Olimpik su trenutno van opasne zone, ali još uvijek nisu prebordili brige oko opstanka. Trenutno su najugroženiji Krupa i Radnik su trenutno najugroženiji na posljednjim pozicijama.

Željezničar i Sloboda su jedina dva kluba koji već sada mogu razmišljati o narednoj sezoni i ljetnom odmoru. Plavi više nemaju šansu za plasman u Evropu, dok su Crveno-crni prebrodili brige oko opstanka.

Ipak, sarajevski i tuzlanski klub će se do kraja sezone pitati za mnogo toga jer ih čekaju dueli kako protiv pretendenata za sami vrh, tako i oni u borbi za opstanak.

U preostala četiri kola oba tima će odigrati po dva domaća te dva gostujuća susreta i ne isključuje se mogućnost da nekom pomrse račune.

Kolo Utakmice Željezničara Utakmice Slobode 
30. Velež - Željezničar  Sarajevo - Sloboda
31. Željezničar - Borac Sloboda - Široki Brijeg
32. Zrinjski - Željezničar Velež - Sloboda
33. Željezničar - Krupa Sloboda - Borac

Željezničar će gostovati Veležu i Zrinjskom koji vode veliku borbu za titulu. U dosašnjem dijelu sezone Plavi su neporaženi protiv mostarskih timova i sigurno u grad na Neretvi ne dolaze s bijelom zastavom.

Na Grbavici će dočekati rivale iz Banja Luke. Prvo će biti domaćini Borcu kojem trebaju bodovi za titulu, dok će u posljednjem kolu u Dolini ćupova gostovati Krupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na drugoj strani, Slobodu čekaju dueli protiv timova iz samog vrha. Gostovat će starim rivalima Sarajevu i Veležu, a biti domaćini Širokom Brijegu i Borcu u posljednjem kolu.

Podsjećanja radi, naredno 30. kolo igrat će se u utorak i srijedu, dok će svi mečevi završna tri kola biti odigrana u istom terminu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.