Sloboda pobijedila Olimpik i završila posao oko ostanka u Premijer ligi BiH

Tuzlacima tri boda

Sloboda pobijedila Olimpik i završila posao oko ostanka u Premijer ligi BiH

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 29. kolu Premijer lige savladala Olimpik na Tušnju sa 2:0 i Tuzlaci su praktički riješili sve brige oko ostanka u Premijer ligi BiH.

Otvoreno se igralo u prvom dijelu na Tušnju. Već u petoj minuti domaći tim stvara prvi šansu, a sjajan pokušaj Mujagića ide pored gola.

Zatim je Dženis Beganović zaprijetio škaricama, Hadžić je siguran, no bolju igru Tuzlaci krunišu vodećim golom u 13. minuti susreta.

Nakon kornera kojeg je izveo Fedor Predragović usamljen na petercu je Emir Jusić koji zabija pogodak za prednost od 1:0.

Aktivnija je Sloboda bila i u ostatku prvog dijela, a novu sjajnu šansu imali su u 28. minuti kada Mujagić snažno šutira, lopta odlazi tik iznad prečke.

Sa druge strane Olimpik imao veoma loš završni pas, pa je tim Slavka Petrovića poprilično razočarao u prvom poluvremenu koje je završeno vodstvom Slobode od 1:0.

Oglasi

Nastavak donosi dosta tvrdu utakmicu. Sloboda je i dalje kontrolisala utakmicu, ali izrazitih prilika nije bilo. 

Tek u 80. minuti Mujagić se našao u dobroj poziciji. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali nije uspio da postigne pogodak i propala je dobra šansa.

Olimpik u fazi napada nije mogao gotovo ništa. Jalovo su izgledali napadi gostiju, ali su u 81. minuti su imali sjajnu šansu da izjednače, no Karić nije zabio zicer. Mišković je u nadoknadi završio posao na asistenciju Đorđića za konačnih 2:0.

Na kraju je Sloboda sigurno došla do tri boda i pobjede koja im garantuje ostanak u Premijer ligi BiH, dok Olimpiku i dalje predstoji žestoka borba za očuvanje statusa premijerligaša.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Sloboda - Olimpik 2:0

Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Kurtalić, Osmić, Predragović, Ilić, Balić, Mujagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić, Milović, Horić, Hasanović, Osmanović, Čurjurić, Perišić, Hadžanović, Dujmović, Handžić, Šišić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pozitiva
Bravo momci...
5 0
Adnan tz
? godine borbe za opstanak.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije