Žižović ostavio Slobodu u ligi, ali ostaje li na klupi tuzlanskog tima?

Odlične igre crveno-crnih pod njegovim vodstvom

Žižović ostavio Slobodu u ligi, ali ostaje li na klupi tuzlanskog tima?

M. Šljivak

Sloboda je danas na Tušnju savladala Olimpik sa 2:0.

Sa ova tri boda tuzlanski tim je završio sve dileme oko ostanka u Premijer ligi BiH i do kraja sezone Tuzlaci su potpuno mirni.

Trener domaćeg tima Mladen Žižović je zadovoljan pobjedom svog tima. Ovo je tuzlanskom timu treći trijumf u nizu.

"Nije bitan niz, bitan je način do kojih smo došli do pobjeda. Sve utakmice koje smo dobili bili smo bolji od protivnika. U prvom poluvremenu smo mogli riješiti sve. Tim je pokazao karakter, htjenje i zalaganje. Mi ćemo ovako igrati do kraja sezone", rekao je Žižović.

Žižović ugovor sa Slobodom ima do ljeta, a o ostanku na klupi crveno-crnih je rekao:

"Vidjet ćemo. Imamo dogovor do ljeta da probamo sačuvati klub u ligi. Ovom pobjedom smo to uspjeli, imamo vremena da razgovaramo. Sloboda zaslužuje Premijer ligu, ali i nešto više. Ako sve bude kako treba, nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik. Ako ne, onda Bože moj", poručio je Žižović.

Sloboda do kraja sezone ima izuzetno težak raspored jer ide klubovima koji se bore za sam vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u srijedu gostuju kod Sarajeva na Koševu, a zatim im slijede duelu sa Širokim Brijegom, Veležom i Borcem.

Sloboda je trenutno na osmom mjestu sa 34 osvojena boda. Sedmi Željezničar im bježi šest bodova, a iza njih je Mladost sa šest bodova zaostatka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Tri utakmice devet bodova, sad bi smjeli i na Juventus,svaka čast.
2 1
Pozitiva
Žižović gdje god radio pravio je ozbiljan rezultat! Šteta bi bilo za Slobodu da ovako normalanom treneru ne daju dvije tri sezone, da napravi jaku ekipu...to bih ja volio, da Slobodu za godinu dvije gledam u evropskim mečevima...Nadam se da je gradu Tuzli to u interesu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi