Foto -EPA

Čovjek je imao pravo

Sarrijeve riječi na odlasku iz Juventusa sada su mnogo jasnije

Midhat Šljivak

Juventus je večeras doživio istinski debakl u Torinu.

Uvjerljivo je Stara dama poražena od Milana sa 3:0 i tako su Bianconeri došli u veoma tešku situaciju kada je borba za plasman u Ligu prvaka u pitanju.

Rukovodstvo Juventusa je krajem prošle sezone odlučilo da uruči otkaz Mauriziju Sarriju koji je odveo do titule prvaka, a šansu da vodi klub dobio je Andrea Pirlo.

Nekada sjajni fudbaler potpuno je zakazao u svojoj prvoj sezoni na klupi. Juventus igra očajno i očigledno je da Stara dama ima ogromne probleme u ekipi.

A bivši trener Sarri kojem je Juventus isplatio 8.5 miliona eura za otkaz imao je žestok rastanak sa rukovodstvom Stare dame i njegove riječi prije otkaza su se ispostavile kao tačne.

"Odlučili ste mi dati otkaz, a dali ste mi ekipu koju je jednostavno nemoguće trenirati i uigrati", poručio je Sarri čelnicima Juventusa na rastanku nezadovoljan što nije dobio igrače koje je tražio tokom boravka u Torinu među kojima je bio i bh. napadač Edin Džeko.

Ove riječi su se očigledno pokazale tačnim. Bianconeri igraju očajnu sezonu, vrlo je moguće da neće igrati Ligu prvaka, a jedini trofej za koji će se boriti je Kup Italije gdje igraju protiv Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, kako tim Andree Pirla izgleda na terenu taj trofej je jako daleko, baš kao i Liga prvaka, jer Juventus ima jako težak raspored do kraja sezone.

Tim iz Torina do kraja sezone igra utakmice protiv Sassuola (srijeda), Intera (subota) i Bologne (nedjelja 23.5).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.