Bio je veoma emotivan

Mamić na poseban način čestitao Modrima novu titulu: Dušmani ni spavati ne mogu!

S. Mlaćo
Dinamo je gubio od Rijeke, pa na kraju slavio 5:1.

Time su Modri i zvanično stigli do nove titule u 1. HNL.

Zdravko Mamić, najpoznatiji hrvatski bjegunac u Međugorju je dočekao novu titulu.

Nije skrivao emocije.

"Dinamo je prvak! 15. naslov prvaka Hrvatske od famozne lige za bedaka danas slavi ponos Zagreba i Hrvatske. Ali nije fudbalski prvak Dinamo, Dinamo je prvak života, borbe, rada i znoja. Klanovi se organiziraju, podmeću mu klipove pod noge, traže mu dlaku u jajetu, upregnuli su državu da ga unište, ni spavati ne mogu dušmani zbog uspjeha Dinama; a sve bi dali da budu Dinamo.

I baš zato čestitam prvaku života Dinamu na historijskoj sezoni, sezoni u kojoj smo ostvarili najveći klupski uspjeh jednog hrvatskog kluba u evropskim takmičenjima, osvojili naslov prvaka, a čeka nas još i finale Kupa! Čestitam svakom, ma i najmanjem kotačiću ovog stroja, ovog remek djela hrvatskog sporta, krune fudbala ovog dijela Evrope koji smo stvorili.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Spremačicama, kuharicama, domarima, stadionskim radnicima, zaštitarima, svim zaposlenicima kluba, skupštinarima, Upravi, a najviše igračima i stručnom štabu želim čestitati na fantastičnoj sezoni, te usprkos svim napadima na novom naslovu prvaka. Želim nam svima da ovoj historijskoj sezoni dodate i naslov pobjednika Kupa jer ste najbolje što hrvatski fudbal ima!“, napisao je Mamić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.